Курс біткоїна наблизився до 18 тисяч доларів

3 хв. читання
bitcoin 22

У середу, 18 листопада, біткоїн зріс більш як на 7% і тепер коштує $17 891.

З початку року зростання вартості цієї криптовалюти складає вже 146%.

Збільшення вартості біткоїна пов’язують із тим, що інвестори кинулися вкладати гроші в криптовалюту на тлі волатильності на світових фондових ринках через пандемію коронавірусу, пише ВВС.

Історичний максимум вартості – 20 тисяч доларів – біткоїн встановив у грудні 2017 року. Тоді криптовалюта всього за три місяці подорожчала на 850%.

Згодом почалося різке падіння, яке тривало до початку 2018 року. Відтоді вартість біткоїна встигла впасти до $3 200, але згодом знову почала зростати.

Наразі біткоїну залишається зрости на 8%, аби оновити історичний максимум.

Деякі аналітики припускають, що вартість активу найближчим часом зростатиме й надалі.

В умовах волатильності фондових ринків інвестори зазвичай вкладають гроші в активи, які вважаються більш безпечними – приміром, у золото. Останнім часом частина інвесторів стали схожим чином розглядати і криптовалюти.

Водночас інші аналітики все ще застерігають від того, щоб розглядати криптовалюти як “безпечну гавань” для збереження чи примноження коштів.

Приміром, Шейн Олівер із інвестиційної компанії AMP Capital у надійність біткоїна не вірить.

“У мене набагато більше впевненості в тому, що із часом свою вартість краще збереже банкнота в 50 доларів, аніж біткоїн, який підстрибує, як іграшка йо-йо”.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version