Вийшов Google Chrome 87 з покращеною продуктивністю

4 хв. читання

Перші версії Chrome були чи не найшвидшими серед браузерів, але з роками браузер від Google  вимагав все більше системних ресурсів. Тепер Google прагне оптимізувати свій продукт і в результаті  маємо значне покращення продуктивності та швидкості для браузера, починаючи з Chrome 87, повідомляє Engadget.

Google заявляє, що Chrome віднині буде при відкритті надавати пріоритет  активним вкладкам, що зменшить використання ресурсу процесора до п’яти разів. Під час тестування компанія виявила, що модернізація може покращити час автономної роботи системи до 1 години 15 хвилин.  Chrome також потребуватиме менше енергії та пам’яті, ніж раніше. Google стверджує, що браузер запускатиметься на 25 відсотків швидше, а сторінки завантажуватимуться на 7 відсотків швидше. За даними Google, ці зміни означають найбільший приріст продуктивності Chrome за останні роки. Компанія буде поступово розповсюджувати ці оновлення до Chrome версій 87 і 88 .

Версія Chrome для Android теж буде працювати краще. Google заявляє, що сторінки завантажуватимуться “майже миттєво”, коли ви рухатиметеся назад і вперед по сторінках. Компанія буде поступово розгортати покращене кешування сторінок при переходах назад/вперед як частину Chrome 87.

Якщо у Вас у будь-який час відкриваються десятки вкладок, і пошук того, що Вам потрібно, може нашкодити, коли Ви випадково закриєте іншу важливу вкладку,  Google полегшить цю задачу, показуючи список відкритих вкладок Chrome і дозволяючи Вам почати вводити назву того, що Ви шукаєте, серед вкладок. Ця функція пошуку вкладок спочатку буде доступна на Chromebook, але незабаром з’явиться в інших версіях Chrome для настільних ПК.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version