Китай намагається створити для Huawei неконкурентні умови в боротьбі за 5G

2 хв. читання
huawei usa

Китай шахраює з тестуванням мобільного устаткування для мереж 5G з метою вигородити Huawei і поставити її в більш вигідне становище порівняно з західними конкурентами.

Як повідомляє The Sunday Telegraph, уряд Великобританії і кілька представників ринку звинуватили КНР в передачі IT-фахівцям, які займаються тестуванням безпеки обладнання 5G, відомостей про уразливість в продукції конкурентів Huawei.

Понад сто фахівців у галузі комп’ютерних наук тестують обладнання для мереж 5G від різних виробників, у тому числі Huawei і її західних конкурентів Nokia і Ericsson. Тестування безпеки передбачає використання хакерських технік для пошуку уразливих місць в пристроях. Проте, за даними британської влади, Китай нібито передавав дослідникам відомості про уразливість в продуктах Nokia і Ericsson, виявлені його “державним” хакерським підрозділом.

У свою чергу, британські телекомунікаційні компанії висловлюють занепокоєння у зв’язку з можливою відмовою від співпраці з Huawei. На думку представників Vodafone і BT, повне ембарго відносно китайської компанії негативно позначиться на інвестиціях в життєво важливій цифровій інфраструктурі.

Нагадаємо, іноді Mac починають страждати від втрати швидкості під час виконанні навіть не дуже ресурсномістних завдань. Як правило, це проблема виникає через завантаженість оперативної пам’яті, яка вимагає скидання

Також компанія Google заборонила розміщення додатків для доставки марихуани у своєму фірмовому магазині Play Маркет.

Окрім цього, активісти з групи дослідників vpnMentor Ноам Ротем (Noam Rotem) і Рен Локар (Ran Locar) виявили витік даних користувачів сервісу обміну фотографіями Theta360. Як наслідок витоку – скомпрометованими виявилися понад 11 мільйонів знімків, в тому числі тисячі фотографій, прихованих налаштуваннями приватності.

Поділитися
Exit mobile version