Лікарні та підприємства найчастіше стають мішенями у фішингових атаках

4 хв. читання

Співробітники компанії Avanan дослідили понад 905 мільйонів електронних листів для звіту про фішинг-атаки за перше півріччя 2021 року. Вони виявили, що ІТ-індустрія отримала 9 тисяч фішинг-листів за один місяць із загальної кількості, що склала 400 тисяч електронних листів.

Клієнти фірми у галузі охорони здоров’я в свою чергу отримали понад 6 тисяч фішинг-листів за один місяць із загальної кількості 450 тисяч електронних листів, а промислове виробництво отримало трохи менше 6 тисяч фішингових електронних листів із приблизно 330 тисяч листів, пише ZDNEt.

Дослідники Avanan заявили, що ці галузі є основними цілями через величезний обсяг персональних даних, які вони збирають, а також через використання застарілих технологій, які легко атакувати. Гіл Фрідріх, генеральний директор компанії Avanan, зазначив, що у звіті висвітлено небезпечну ситуацію, з якою стикаються тисячі лікарень у всьому світу.

“Дослідження Avanan показує, що хакери використовують одну з основних тактик для фішинг-атак”, – сказав Фрідріх.

fishing 1

Дослідники виявили, що більшість фішингових атак передбачають видавання себе за іншу особу або збирання облікових даних. Понад половина усіх фішингових атак пов’язані зі збиранням облікових даних, і ця цифра зросла майже на 15% з 2019 року. Варто також зазначити, що близько 20% усіх фішингових атак пов’язані з компрометацією робочої електронної пошти.

У звіті зазначається, що понад 8% фішингових електронних листів вдалося пройти перші шари захисту та потрапити в поштові скриньки людей через неправильну конфігурацію списку дозволів або блоків. Дослідники Avanan також зазначили, що папка “Небажана електронна пошта” стала притулком для фішингових електронних листів, що заплутало багатьох користувачів, які переглядають свою папку “Небажана” для маркетингових листів та підписок.

“Тепер у Вас є щомісячні підписки, інформаційні бюлетені та фішинг-листи у папці зі спамом, і Ви повинні самі вирішувати, які з них безпечно відкрити”, – сказав один із ІТ-директорів Avanan.

Те саме відбувається з користувачами Google, але користувачі Microsoft бачать на 89% більше електронних листів у небажаному вигляді, ніж Google, згідно зі звітом.

Дослухаючись порад дослідників з кібербезпеки – найпростішим способом визначити, чи є електронний лист підозрілим, є перегляд репутації відправника. Тож не дивно, що 84,3% усіх фішинг-листів не мають надійної інформації. Крім того, 43,35% усіх фішинг-листів походять від доменів з дуже низьким трафіком.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як перенести Ваші контакти з iOS на Android за допомогою iCloud, Gmail або Google Drive? ІНСТРУКЦІЯ

Як вибрати найкращий iPad 2021? ПОРАДИ

Як віддалено вийти з Gmail на загубленому пристрої? ІНСТРУКЦІЯ

Майнінг криптовалют: що таке Taproot та який захист у Bitcoin

Дослідження на основі відкритих джерел: де та як використовується? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Wi-Fi зі специфічною назвою мережі виводить з ладу iPhone. Як виявилося, якщо підключитися до бездротової мережі з символьною назвою, то модуль зависає, при цьому потім його можна включити. Проблема стосується всіх моделей iPhone, в тому числі найновіших. Збій можна перемогти тільки за допомогою повного скидання налаштувань.

Також у продуктах Microsoft в 2020 році виявлено 1268 уразливостей, що є рекордним числом. У період з 2016 по 2020 рік кількість уразливостей в рішеннях американської компанії збільшилася на 181%.

Microsoft оновлює OneDrive в Інтернеті та Android основними функціями редагування фотографій. Серед функцій редагування, які зараз підтримує OneDrive, Ви можете обрізати, обертати та вносити коригування світла та кольору у фотографії. Microsoft також пропонує кілька інших функцій для версії програми OneDrive для Android. Тепер Ви можете передавати фотографії на пристрій із підтримкою Chromecast і дозволяти іншим спостерігати, як Ви гортаєте їх у прямому ефірі.

Окрім цього, в Україні заблокували мережу сall-центрів РФ, які збирали особисті дані українців. Організатори залучали до роботи до 150 операторів, які працювали у дві зміни.

Поділитися
Exit mobile version