Люди проводять за екранами комп’ютерів та смартфонів по 5,5 годин на добу, – дослідження

До всесвітнього Дня читача компанія SecondSale провела опитування спільно з фірмою OnePoll серед 2000 людей у ​​США, щоб дослідити їхній щоденний досвід використання гаджетів (у порівнянні з читанням паперових книг).

2 хв. читання
Teenager addicted to the Internet and Social Media using phone and laptop at the same time

Результати опитування наведені в інфографіці нижче. Зокрема, 54% опитаних кажуть, що відчувають розслаблення, коли нарешті вимикають комп’ютер чи смартфон, а 22% навіть відчували себе щасливими у цій ситуації. Також 47% сказали, що через взаємодії з гаджетами у них не вистачає часу на  інші справи, пише PC Magazine.

screentime scaled

Мабуть, це гарний привід для збільшення продаж справжніх паперових книг  – більше половини респондентів опитування сказали, що намагаються  самі уникнути взаємодії з гаджетами після багатьох годин роботи. Середній час перебування людей в мережі перед відключенням від мережі становить п’ять з половиною годин. Деякі навіть встановили правила вдома, щоб триматися подалі від шкідливого синього світла з екранів, що не дає розслабитися перед сном.

Незважаючи на те, що опитування проводилося до Дня читача, читання книг не було основною формою відпочинку, про який згадували більшість респондентів. Натомість, основними видами відпочинку стали приготування їжі (56%), слухання музики (62%) та проведення часу з родиною та друзями (64%). Далі, 63% респондентів сказали, що хочуть відпочивати, будучи офлайн.

А як, власне кажучи, щодо книг? Хоча 54% сказали, що воліли б читати паперову, а не електронну книгу на будь -якому пристрої, лише 30% сказали, що хочуть присвятити читанню більше часу. Ситуація виглядає ще менш обнадійливо, якщо врахувати, що 7 з 10 сказали, що грають в ігри на своїх телефонах у вільний час.

Поділитися
Exit mobile version