За 10 років програми полювання за багами Google виплатив дослідникам $29 млн. винагороди

3 хв. читання
email hack

На початку запуску програми Google Vulnerability Rewards (VRP) 10 років тому компанія заявила, що заплатила винагороди за виявлення 11 055 вразливостей, про які повідомили 2022 дослідники з 84 країн. На сьогоднішній день компанія заплатила загалом 29 357 516 доларів винагороди, про що повідомляє SecurityWeek.

Також пошуковий гігант оголосив, що об’єднує всі свої  програми VRP (загальний пошук вразливостей, платформи Android, Chrome, Google і Play) на одній онлайн-платформі – bughunters.google.com.

Завдяки новому веб-сайту Google хоче спростити дослідникам звітування про виявлені недоліки безпеки, а також запропонувати ряд додаткових удосконалень, таких як більше можливостей взаємодії, перероблена таблиця лідерів, можливість для дослідників вдосконалити свої навички в Bug Hunter University, спрощений процес публікації звітів про помилки тощо.

Google заявив, що дослідники можуть отримувати винагороду за виправлення, надіслані по програмному забезпеченню з відкритим кодом, а також за наукові роботи з безпеки відкритого коду. Більше того, зазначають у компанії, вона може пропонувати премії за виправлене програмне забезпечення з відкритим кодом.

“З моменту свого створення програма VRP не тільки значно зросла з точки зору обсягу звітів, але і команда інженерів безпеки, яка стояла за нею, також розширилася – включаючи майже 20 мисливців за помилками, які повідомили нам про вразливі місця і в підсумку приєдналися до команди Google VRP, ”- сказали Google.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version