Проект Pangea від Cloudflare – ще один варіант “Інтернету для всіх”

4 хв. читання
computer windows surface e1627396125268

Компанія Cloudflare планує допомогти  людям у віддалених районах з малодоступним Інтернетом, пропонуючи безкоштовний доступ до тріо своїх послуг через програму під назвою Project Pangea.

Компанія заявляє, що Project Pangea надасть мережевим підключенням Cloudflare Network, Magic Transit та Magic Firewall доступ до “некомерційних мереж спільноти, локальних мереж або інших мереж, в основному орієнтованих на надання доступу до Інтернету до місцевих недостатньо забезпечених областей”, пише PC Magazine.

Ці сервіси насправді не забезпечують доступ до Інтернету – учасники програми повинні залучати свої спільноти в Інтернет. Але вони можуть покращити продуктивність цих з’єднань, захистити їх від розподілених атак відмови в обслуговуванні (DDoS) та захистити підключені до них пристрої.

“Ми дізналися, працюючи з клієнтами, що  просто наявності підключення недостатньо, щоб підтримувати стійку мережу, підключену до Інтернету”, – говорить Cloudflare. – Шкідливий трафік, такий як DDoS-атаки, може націлювати мережу та насичувати посилання на Інтернет-послуги, що може призвести до того, що провайдери агресивно обмежують швидкість або навіть повністю відключають вхідний трафік, поки атака не вщухне. Ось чому ми залучаємо наші сервіси безпеки на додаток до підключення як частини Project Pangea: жоден зловмисник не повинен мати змоги утримувати локальні громади від доступу до Інтернету.”

Компанія визнала, що спочатку побудова цих мереж може бути проблемною через фактори навколишнього середовища, регуляторні перешкоди та інші проблеми. Але це не означає, що ці мережі не можуть скористатися тими ж технологіями, що і більш налагоджені мережі.

Мережа повинна відповідати двом вимогам, щоб приєднатися до Project Pangea: вона повинна мати власний простір IPv4, хоча Cloudflare заявила, що підтримка IPv6 “скоро з’явиться”, і вона повинна мати або мати змогу встановити “зворотний переклад” до “пункту обміну в прийнятні для Cloudflare державні чи приватні місця для однорангового аналізу “.

Cloudflare також заявляє, що “пропускна здатність мережі членів Project Pangea не може перевищувати 5 Гбіт/с при 95-му процентилі”, і що “вона може оновити цю цифру після повідомлення за 15 днів”. Більше інформації про те, як працює програма та хто може приєднатися до неї, можна отримати на її цільовій сторінці.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version