Хмарний ПК: скільки коштуватиме сервіс Windows 365?

4 хв. читання

Якщо Ви користуєтесь послугою Windows 365 від Microsoft, то нарешті зможете дізнатися, який тарифний план обрати. Найдешевший варіант хмарного ПК обійдеться від 20 доларів на місяць, а найдорожчий – 162 доларів.

Наскільки дорогі плани Microsoft?

Перший анонс Windows 365 викликав у фахівців багато питань. Тепер на більшість з них дали відповідь, оскільки вже стало відомо, скільки це буде коштувати. Але є величезна різниця між $20 і $162 на користувача на місяць, тож за що саме Ви платите?

Все досить просто: ціна визначається кількістю віртуальних ядер, обсягом оперативної пам’яті та кількістю пам’яті, необхідної кожній людині для її віртуальної машини Windows.

Цей варіант 20 доларів на місяць дає вам єдине віртуальне ядро, 2 ГБ оперативної пам’яті та 64 ГБ пам’яті. Ця ціна вказана з перевагою Windows Hybrid Benefit. Без цього ціна піднімається до 24 доларів на користувача на місяць.

У верхній частині є опція за 162 долари з вісьмома віртуальними ядрами, 32 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ вартості пам’яті. Ця ціна знижується до 158 доларів на користувача на місяць із перевагою Windows Hybrid Benefit.

Ціни наведені для бізнес- та корпоративних планів. Однак у Enterprise немає обмежень щодо кількості користувачів.

Незалежно від того, який план Ви виберете, Ви зможете запускати різноманітні програми Windows у хмарі, і навіть отримаєте Windows 11 після його запуску.

Чи це хороша ціна для Windows 365?

Сервіс призначений не для звичайних користувачів комп’ютерів, оскільки для тих, хто користується Windows на професійній основі, ціна не має значення.

Але Ви можете купити ПК від Dell з 32 ГБ оперативної пам’яті, SSD на 512 ГБ з процесором Intel Core i9-11900 11-го покоління приблизно за 1800 доларів. Це приблизно 11 місяців найдорожчого тарифу для користування комп’ютером із подібними характеристиками та без вимог до хмарності.

dell 1800 pc

Сервіс  Windows 365 призначений для компаній, яким потрібна масштабованість, а не лише на одному комп’ютері. Ціни здаються дещо вищими, ніж ми могли очікувати, але нам доведеться почекати, чи хмарний формат буде вартісною пропозицією для бізнесу.

Якщо компанія може дозволити користувачеві отримувати доступ до таких потужних процесорів для, скажімо, редагування відео, не купуючи новий комп’ютер, користування сервісом Windows 365 від Microsoft починає набувати трохи більше сенсу.

Джерело: How-To Geek.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

В Україні користувачів Android та iOS атакує небезпечне шкідливе ПЗ

Чи варто використовувати VPN для перегляду усіх веб-сторінок? ПОРАДИ

Як перевірити шкідливий чи безпечний сайт? – ПОРАДИ

Як змусити AirPods повідомляти про дзвінки та сповіщення на iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перевірити, які програми на iPhone Ви використовуєте найчастіше? – ІНСТРУКЦІЯ

До речі, користувачі ніколи не зможуть встановити Windows 11 на несумісні пристрої. Групова політика не дозволить Вам обійти обмеження апаратного забезпечення для установки Windows 11.

Apple має намір додати підтримку системи розпізнавання осіб Face ID на комп’ютери Mac протягом наступних двох років. Про це повідомив оглядач Bloomberg.

Зловмисники все частіше використовують безкоштовний месенджер Discord як канал для поширення шкідливих програм.

Окрім цього, стало відомо про великий витік даних учасників Clubhouse. Провідний експерт з кібербезпеки Джіт Джайн повідомив, що повна база телефонних номерів Clubhouse виставлена ​​на продаж в Darknet.

Також стало відомо, що операційна система Windows 11, яка ще офіційно не вийшла, але вже доступна для скачування і попереднього знайомства, використовується зловмисниками, які намагаються підсунути користувачеві шкідливе ПЗ під виглядом нової ОС.

Поділитися
Exit mobile version