Twitter співпрацюватиме з провідними інформагенціями заради боротьби з дезінформацією

4 хв. читання
twitter iphone

Twitter співпрацює з інформаційними агентствами Associated Press та Reuters для більш активної боротьби з дезінформацією на своїй платформі. Внутрішні команди платформи вже працюють над поясненням та додаванням контексту до вмісту постів та посилань у Twitter, але зазначається, що ці два інформаційні агентства допоможуть надати більш авторитетну інформацію, особливо коли факти від різних джерел суперечать одне одному, пише TheVerge.

Зокрема, Twitter заявляє, що хоче активніше надавати точну інформацію про cуспільно важливі теми  ще до появи дезінформації.

“Замість того, щоб чекати, поки щось стане вірусним, Twitter контекстуалізуватиме розвиток дискурсу першим самостійно або в очікуванні публічної дискусії”, – йдеться у коментарі платформи.

Reuters та Associated Press також нададуть зворотній зв’язок щодо перевірки фактів, наданих через програму колективної взаємодопомоги Birdwatch у Twitter, яка зараз знаходиться на пілотному етапі.

Співпраця є розширенням існуючих спроб Twitter зупинити поширення дезінформації на своїй платформі. Команда Curation ( підрозділ, що відповідає за інформаційний супровід) вже додає пояснювальний контент до актуальних тем та певних неоднозначних твітів, а також висвітлює авторитетну інформацію, коли користувачі шукатимуть певні терміни, або під час значущих подій, таких як вибори чи надзвичайні ситуації у сфері охорони здоров’я. Але у Twitter кажуть, що нові партнерські відносини допоможуть, якщо команда Curation не має спеціальних знань або доступу до досить великого обсягу авторитетних звітів у Twitter.

Це буде перший випадок, коли Twitter офіційно співпрацює з інформаційними агентствами для надання точної інформації на своєму веб -сайті. BBC News та інші медіа зазначають, що Associated Press і Reuters вже працюють з Facebook для перевірки контенту на своїй платформі.

Twitter каже, що його співпраця з двома інформаційними агентствами буде відокремлена від роботи, яку виконують його власні групи співпраці з правоохоронними органами, і що ні Associated Press, ні Reuters не будуть вирішувати, чи порушують твіти користувачів  правила Twitter.

Нові партнерські відносини виникають, коли платформи соціальних медіа стикаються з ретельним контролем регуляторів щодо дезінформації, яка по ним поширюється. Проблема стала особливо гострою у світлі глобальної пандемії COVID-19, де дезінформація про вірус та вакцини поширилася в Інтернеті. Минулого місяця головний хірург Армії США Вівек Мерті закликав платформи зробити більше для боротьби з дезінформацією про коронавірус, включаючи переробку їхніх алгоритмів, щоб уникнути поширення неправдивої інформації.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

В Україні користувачів Android та iOS атакує небезпечне шкідливе ПЗ

Чи варто використовувати VPN для перегляду усіх веб-сторінок? ПОРАДИ

Як перевірити шкідливий чи безпечний сайт? – ПОРАДИ

Як змусити AirPods повідомляти про дзвінки та сповіщення на iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перевірити, які програми на iPhone Ви використовуєте найчастіше? – ІНСТРУКЦІЯ

До речі, користувачі ніколи не зможуть встановити Windows 11 на несумісні пристрої. Групова політика не дозволить Вам обійти обмеження апаратного забезпечення для установки Windows 11.

Apple має намір додати підтримку системи розпізнавання осіб Face ID на комп’ютери Mac протягом наступних двох років. Про це повідомив оглядач Bloomberg.

Зловмисники все частіше використовують безкоштовний месенджер Discord як канал для поширення шкідливих програм.

Окрім цього, стало відомо про великий витік даних учасників Clubhouse. Провідний експерт з кібербезпеки Джіт Джайн повідомив, що повна база телефонних номерів Clubhouse виставлена ​​на продаж в Darknet.

Також стало відомо, що операційна система Windows 11, яка ще офіційно не вийшла, але вже доступна для скачування і попереднього знайомства, використовується зловмисниками, які намагаються підсунути користувачеві шкідливе ПЗ під виглядом нової ОС.

Поділитися
Exit mobile version