X Ілона Маска використовуватиме відкриті дані для навчання моделей штучного інтелекту

3 хв. читання

Соціальна мережа X оновила свою політику конфіденційності, включивши новий тип даних користувачів, які вона планує збирати.

1690274190248

Х, раніше відомий як Twitter, цього тижня опинився в гарячій точці після того, як Bloomberg з’ясував, що соціальна мережа почне збирати біометричні дані, а також дані про роботу та освіту користувачів. Тепер, згідно з новою політикою конфіденційності, X буде використовувати ці дані, разом з іншою зібраною особистою інформацією, для навчання моделей штучного інтелекту.

Політика конфіденційності чітко вказує на те, що компанія планує використовувати зібрану інформацію разом з будь-якими загальнодоступними даними для навчання алгоритмів машинного навчання.

“Ми можемо використовувати інформацію, яку ми збираємо, і загальнодоступну інформацію, щоб допомогти навчати наші моделі машинного навчання або штучного інтелекту для цілей, викладених у цій політиці”, – йдеться в повідомленні про конфіденційність.

Маск підтвердив зміни, але зазначив, що збиратиметься лише загальнодоступна інформація, а не “особисті повідомлення або щось приватне”. У X більше немає прес-служби, тому немає реального способу зв’язатися з ким-небудь для отримання більш конкретної інформації про те, які дані та інформація будуть зібрані і для чого саме вони будуть використані.

X не має жодних публічних амбіцій щодо ШІ, але їх має власник Ілон Маск. Нещодавно він запустив компанію під назвою xAI, яка має на меті “зрозуміти справжню природу Всесвіту”, тож, можливо, ваші біометричні дані та пов’язана з ними інформація будуть використані для досягнення цієї високої і цілком досяжної мети. Stackdiary вказує на текст на домашній сторінці xAI, в якому йдеться про те, що вона “буде тісно співпрацювати з X”, щоб “досягти прогресу в реалізації нашої місії”.

Читайте також: Zoom тепер заявляє, що не використовуватиме контент клієнтів для навчання ШІ

Є й інший варіант того, куди спрямовуються ці дані. Нещодавно Маск оголосив про свої амбіції конкурувати з Linkedin, заявивши, що цей сайт з працевлаштування “відстійний”, а версія X буде “крутою”. Це пояснює збір історій працевлаштування та освіти з бази користувачів.

Нарешті, є третій варіант. X не надто заробляє на рекламі, тому продаж даних користувачів був би простим способом заробити трохи грошей. Однак немає жодних доказів цього, окрім того, що це є стандартною практикою у світі соціальних мереж. У минулому Twitter переважно використовував зібрані дані користувачів для власної вигоди, а не для третіх сторін.

Читайте також: Microsoft може зберігати ваші розмови в Bing Chat

Поділитися
Exit mobile version