“Х” скорочує половину своєї команди з питань доброчесності на виборах

3 хв. читання

Ця новина з’явилася після звіту ЄС, в якому соцмережу “Х” звинувачують у серйозних проблемах з дезінформацією.

107276441 1690307486705 gettyimages 1554198630 PGONCHAR 9297

Компанія “X” скоротила більше половини своєї команди з питань доброчесності виборів, включно з керівником групи, згідно з повідомленням The Information, яке принаймні частково підтвердив Ілон Маск у своєму дописі в X. І це незважаючи на те, що X нещодавно пообіцяв розширити команду напередодні виборів у США в 2024 році, а також на критику з боку Європейської комісії, яка заявила, що X має серйозні проблеми з дезінформацією.

Як повідомляється, X скоротила всіх чотирьох членів команди з Дубліна, Ірландія, включно з лідером Аароном Родеріксом. Однак лише вчора генеральний директор Лінда Яккаріно заявила, що X планує розширити свої команди з питань безпеки та виборів по всьому світу, повідомляє The Financial Times. А менше місяця тому компанія планувала найняти керівника з питань громадянської доброчесності та виборів, який би займався боротьбою з дезінформацією.

“Якщо ви маєте пристрасть до захисту чесності виборів і громадських заходів, Х, безумовно, в центрі розмови”, – написав Родерікс у своєму дописі в LinkedIn.

Згодом Родерікса відсторонили від роботи за вподобання постів з критикою X, Маска і Яккаріно. Після того, як видання The Information опублікувало свою історію, Маск відповів: “О, ви маєте на увазі команду “Чесність виборів”, яка підривала чесність виборів? Так, їх більше немає”.

Вчора ЄС опублікував свій перший звіт про те, як соціальні медіа-платформи реагують на дезінформацію в рамках Закону про цифрові послуги (DSA), і виявив, що рівень неправдивої інформації та дезінформації в X набагато вищий, ніж у його конкурентів. У низці постів X заявила, що заперечує “підтасовування” даних і залишається “відданою дотриманню DSA”, незважаючи на те, що вийшла з добровільного Кодексу практики щодо дезінформації. У заяві, що супроводжує звіт, віце-президент Європейської комісії Віра Юрова зазначила: “Моє послання для Twitter/X: ви повинні дотримуватися вимог. Ми будемо спостерігати за вашими діями”.

Однак відтоді, як Ілон Маск придбав X (колишній Twitter) у жовтні минулого року, компанія скоротила понад 80 відсотків свого персоналу, і компанія вже мала проблеми з дезінформацією ще до того, як він обійняв цю посаду. Згідно з DSA, X повинна дотримуватися більш суворих законів або ж зіткнутися зі штрафами до 6 відсотків свого річного глобального доходу – хоча на сьогоднішній день Маск зіткнувся з дуже незначною реакцією на все те, що сталося з X.

Читайте також: Український урядовець заявив, що відмова Ілона Маска у доступі Starlink під час операції з використанням безпілотників призвела до загибелі мирних жителів України

Поділитися
Exit mobile version