Mastercard буде підтримувати криптовалютні платежі

4 хв. читання
Credit Cards Merithew

Mastercard стала останньою з великих платіжних компаній, яка погодилася впровадити підтримку криптовалютних платежів.

Як повідомив віце-президент із цифрових активів і блокчейну Mastercard Радж Дамодхаран у своєму дописі в блозі, фірма до кінця року проведе підготовку до реалізації криптовалютних транзакцій. Про це пише  Engadget.

Звичайно, якщо Ви хочете бути частиною системи, Вам доведеться грати за правилами. Побачивши сплеск крипто-транзакцій, Mastercard готується до прийняття вибраних  валют, які відповідають її критеріям щодо безпеки, надійності та відповідності. Це фактично означає, що багато віртуальних валют не можуть бути прийнятими як платіжні засоби. Водночас цей крок дозволить багатьом роздрібним продавцям прийняти криптовалюту як спосіб оплати.

Основним показником, за яким оцінюватимуть стабільність криптовалют, є захист споживачів, включаючи конфіденційність та суворий нагляд за споживчою інформацією – по суті, “такий самий рівень безпеки люди очікували на своїх кредитних картках”, сказав Дамодхаран.

Крім того, криптовалютним операторам потрібно буде застосовувати суворі заходи дотримання, включаючи “Знай свого клієнта”, що просто говорить про процес перевірки клієнта, який використовується в галузі фінансових послуг. Вони також повинні дотримуватися місцевих законів та нормативних актів у регіонах, в яких вони працюють. Нарешті, цифрові активи повинні бути прийняті як форма оплати, а не функціонувати як інвестиційна можливість.

“Це велика зміна, яка вимагатиме багато роботи. Ми будемо дуже продумано підходити до того, які активи ми підтримуємо”, – додає Дамодхаран.

Рішення Mastercard повністю прийняти криптовалюту йде слідами колег-платіжних фірм PayPal, яка почала дозволяти американським користувачам купувати, продавати та утримувати віртуальні валюти в листопаді. Нещодавно Tesla придбала 1,5 мільярда доларів у біткойнах і заявила, що незабаром почне приймати це як платіж.

Зі свого боку, Mastercard займалася  торгівлею криптовалютами, але ніколи не дозволяла  цифровим валютам рухатись через її мережу, замість цього покладаючись на своїх партнерів (включаючи Wirex та BitPay) для конвертації цифрових активів у традиційні валюти. Компанія також має 89 патентів на блокчейн у всьому світі, ще 285 заявок очікують на розгляд.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як не стати жертвою кіберзлочину, якщо працюєш вдома? ПОРАДИ

Що таке спуфінг і як запобігти атаці? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

Як перенести бесіди з WhatsApp у Telegram на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перенести історію чату з WhatsApp у Telegram для iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити на Android обліковий запис Google за замовчуванням? – ІНСТРУКЦІЯ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Діяльність одного з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн припинили правоохоронці. Від фішингових атак цього сервісу, який створив та адміністрував 39-річний мешканець Тернопільщини, постраждали 11 країн світу.

Досліднику у галузі кібербезпеки вдалося зламати внутрішні системи понад 35 найбільших компаній, серед яких були Microsoft, Apple, PayPal, Shopify, Netflix, Yelp, Tesla та Uber. У цьому фахівцеві допомогла нова атака на ланцюжок поставок софту.

Для обходу захисних поштових шлюзів і фільтрів автори адресних фішингових листів використовують новаторський спосіб приховування шкідливого вмісту сторінки. Теги JavaScript, впроваджувані в HTML-код, шифруються з використанням азбуки Морзе.

Нове сімейство програм-вимагачів під назвою Vovalex поширюється через піратський софт, замаскований під популярні утиліти для Windows – наприклад, CCleaner. Одна цей шифрувальник має певну особливість, що відрізняє його від інших “шкідників” подібного класу.

Поділитися
Exit mobile version