Мешканець Запоріжжя отримував доступ до криптобіржових екаунтів та спустошував їх рахунки

3 хв. читання
crypto miner

У зламі криптобіржових екаунтів викрили мешканця Запоріжжя. Зловмисник за допомогою шкідливого програмного забезпечення отримував доступ до криптобіржових екаунтів, після чого спустошував їх рахунки.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

25-річний мешканець Запоріжжя був учасником закритих форумів, на яких купував логіни та паролі від криптогаманців, а також попередньо купив та модифікував шкідливе програмне забезпечення. Його робота полягала у несанкціонованому втручанні до захищених систем логічного захисту інтернет-ресурсів. Після він отримував доступи до криптобіржових екаунтів та виводив звідти криптовалюту на власні рахунки.

Поліцейські провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За його результатами вилучено ноутбук, мобільний телефон та комп’ютер, заражений шкідливим програмним забезпеченням.

Під час попереднього огляду техніки спеціалісти кіберполіції виявили шкідливе програмне забезпечення та конфіденційну інформацію щодо електронних платіжних систем, паролі від електронних поштових скриньок, ключі від криптобіржових акаунтів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Зверніть увагу, з 1 лютого WhatsApp не буде працювати на мільйонах iPhone та Android-пристроях, які використовують застарілі версії операційних систем. Застарілими вважаються iOS 8 і Android 2.3.7 Gingerbread та всі, що були до них.

Також нову активність вже відомої групи кіберзлочинців Winnti зафіксували фахівці з кібербезпеки. Цього разу ціллю зловмисників стали університети Гонконгу. Можливою ціллю зловмисників було викрадення конфіденційних даних з пристроїв жертв.

Окрім цього, компанія Twitter розкрила подробиці про кібератаки, в ході яких сторонні особи використовували офіційний API компанії для зіставлення телефонних номерів з іменами користувачів соціальної мережі.

Нагадаємо, дослідники з університету Бен-Гуріон змогли обдурити популярні системи автопілотів, використовуючи сприйняття ними проектованих зображень як справжніх та змусили машини гальмувати або заїжджати на зустрічні смуги на автотрасі.

До речі, якщо Ви не користуєтесь необмеженим стільниковим або широкосмуговим зв’язком, використовуєте повільне з’єднання або просто хочете обмежити кількість даних, які споживає Ваш пристрій, у iOS є прихована функція, яка допоможе Вам зробити це.

Поділитися
Exit mobile version