Messages може не працювати на несертифікованих Google смартфонах

4 хв. читання
smartphone android

Google Messages повільно перетворюється на одну з найкращих альтернатив iMessage, доступну на Android. Головним –  чином завдяки впровадженню обміну повідомленнями RCS, який додає деякі нові функції обміну повідомленнями, які роблять цю програму набагато ближчою до Apple iMessage. Однак робота Google ще не виконана, оскільки Google все ще повинна внести деякі зміни в програму Messages. Про що пише WCCTech.

Останній аналіз коду додатків розкрив цікаву інформацію, яка показує, що Google відходить від несертифікованих пристроїв Android, а це означає, що ці пристрої більше не зможуть використовувати Google Messages.

Згідно з  аналізом файлів .apk, здійсненим незалежними розробниками на Android у спільності XDA, у додатку Google Messages версії 7.2.203 є рядок коду, який показує повідомлення, яке нібито буде розіслане несертифікованим користувачам Android, і в повідомленні йдеться про таке:

“31 березня Google Messages  перестануть працювати на несертифікованих пристроях, зокрема на цьому”.

Хоча це повідомлення може здатися дивним для деяких людей, Google, ймовірно, впроваджує цю зміну через нещодавно отриману підтримку наскрізного шифрування Google Messages, яка розпочала роботу ще в минулому місяці. Ця функція давно назріла з моменту запуску  обміну повідомленнями RCS, який гарантує безпеку та захист чатів. На цей момент він доступний лише для користувачів бета-версії. З несертифікованими пристроями Google не може забезпечити однаковий захист, а отже, відмова від підтримки Google Messages на таких пристроях є найкращим можливим рішенням.

Для тих, хто цікавиться, пристрої, які не будуть підтримуватися надалі – це ті, які не пройшли офіційний процес сертифікації Google, що дозволяє отримати доступ до сервісів та програм Google. Ці пристрої повинні пройти процес завантаження додатків Google для їх запуску. Сюди входять, в тому числі, деякі останні телефони Huawei, які зараз доступні.

У той же час важливо знати, що це може змінитися, оскільки те, що рядок коду знайдено в програмі, не означає, що вона буде оновлена саме таким чином. Наприклад, наступне оновлення може взагалі видалити рядок.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version