Microsoft об’єднує всі свої поштові програми в одну

3 хв. читання
Outlook app iOS hero 1280x723

Корпорація Microsoft розробляє єдину версію Outlook для Windows і Mac, яка також замінить програми пошти та календаря за замовчуванням у Windows 10.

Новий клієнт має кодову назву Monarch, а його користувацький інтерфейс базується на веб-програмі Outlook, до якої на даний час можна отримати доступ з веб-браузера, пише TechRadar.

Project Monarch – це кінцева мета бачення розвитку поштових клієнтів корпорації Microsoft “One Outlook”, яку компанія детально описала минулого року. Як частину цього проекту, програмний гігант створить єдиний клієнт Outlook, щоб замінити існуючі клієнти Outlook для робочого столу, включаючи Outlook Web, Outlook (Win32) для Windows, Outlook для Mac та Mail та Календар у Windows 10.

Після завершення випробувань з  Monarch зроблять один продукт Outlook, який має однакові принципи роботи та кодову базу, незалежно від того, працює він у Windows, Mac або через Web-інтерфейс. Окрім сумісності з декількома операційними системами, Monarch також матиме набагато менший розмір і буде доступним як для безкоштовних користувачів Outlook, так і для комерційних бізнес-клієнтів.

Новий клієнт Outlook від Microsoft буде мати вбудовану інтеграцію ОС, а також підтримку офлайн-сховища, спільного використання об’єктів, сповіщень тощо. Компанія також працює над тим, щоб забезпечити пошті Monarch відчуття рідного інтерфейсу для операційної системи, на якій вона працює, залишаючись універсальною для різних платформ.

Новий клієнт Monarch надійде до попереднього перегляду до кінця цього року, і Microsoft планує замінити ним програми пошти та календаря Windows 10 у 2022 році. Замінений клієнт Win32 Outlook також буде замінений, але це займе трохи часу, оскільки він досить великий. Ви можете отримати уявлення про те, як працюватиме клієнт Monarch, протестувавши поточну веб-програму Outlook через Ваш браузер.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно вітати, спілкуватися, святкувати через Інтернет? Поради

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Зверніть увагу, більшість фішинг-кампаній працюють шляхом використання імен відомих компаній, брендів та продуктів. Мета зловмисників – змусити користувачів думати, що початкове повідомлення надходить від законної особи, збільшуючи тим самим шанси, що Ви натиснете та ініціюєте завантаження шкідливого програмного забезпечення.

Окрім цього, Google Project Zero розкрив уразливість “нульового дня” у Windows, спричинену неправильним виправленням CVE-2020-0986  – недоліка безпеки, шо став відомим з кампанії, яка отримала назву Operation PowerFall.

До речі, через одинадцять місяців після того, як компанія Microsoft офіційно припинила технічну підтримку операційної системи Windows 7, Google нарешті закликала розробників Chromium припинити використання цієї ОС.

Поділитися
Exit mobile version