Microsoft розробляє нове рішення, що дозволяє запускати Android-додатки на Windows 10

3 хв. читання
samsung windows

Проект, який отримав назву Latte, дозволить переносити Android-додатки на Windows 10 без будь-яких змін в коді, упаковуючи їх як MSIX, і публікувати в Microsoft Store . Про це повідомили джерела ресурсу Windows Central.

Програмний продукт працює на базі підсистеми Windows для Linux (WSL), і, щоб дозволити запуск мобільних додатків в Windows 10, потрібно створити власну підсистему для Android.

WSL скоро отримає підтримку Linux-додатків із графічним інтерфейсом користувача, а також прискорення графічного процесора, яке повинно підвищити продуктивність додатків на WSL. Малоймовірно, що Latte включатиме підтримку фірмових сервісів Google, так як їх дозволено використовувати тільки на пристроях з Android і Chrome OS. Відповідно, розробникам необхідно буде внести зміни до додатків, для роботи яких потрібні API-інтерфейси сервісів Google.

Повноцінна підтримка запуску Android-додатків в Windows 10 приблизно може з’явитися вже в осінньому випуску 2021 року.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

Поділитися
Exit mobile version