Mozilla створила VPN-додаток для Android

3 хв. читання
wifi user

Офіційний додаток Firefox Private Network VPN для Android вже доступний для завантаження в Google Play, хоча сам VPN-сервіс знаходиться в статусі закритого бета-тестування.

Місячну підписку на VPN пропонуватимуть за 4,99 доларів. За ці гроші користувач отримує достує до серверів в 30 країнах і зможе використовувати сервіс на 5 різних пристроях, повідомляє cnet.

На даний момент, встановивши додаток Firefox VPN для Android через Google Play або APK-файл, можна відправити запит на участь в програмі тестування і чекати запрошення від Mozilla, яке можна буде активувати в додатках Firefox VPN для Android і Windows 10.

VPN-сервіс є важливим елементом стратегії Mozilla зі збільшення прибутку. Раніше в цьому році організація визнала, що її план зі зростання доходів не спрацював так, як очікувалося, але вона продовжить інвестувати далі у цей сегмент. Щоб скоротити свої витрати, Mozilla довелося звільнити десятки своїх співробітників.

В.о. гендиректора Mozilla Мітчелл Бейкер (Mitchell Baker) заявив:

“У 2019-2020 роках ми очікували отримати дохід від продажу нових продуктів за моделлю передплати, а також розраховували на зростання доходу, не пов’язаного з пошуком. Наш план не спрацював. Ми недооцінили, скільки часу буде потрібно для створення і поставки нових продуктів. На 2020 рік ми вирішили використовувати більш консервативний підхід до прогнозування наших доходів. Ми також погодилися з принципом “жити за коштами”, а не витрачати більше, ніж ми заробляємо в доступному для огляду майбутньому.”

Офіційна дата релізу Firefox VPN невідома. З огляду на те, що додаток для Android вже існує, цього року до програми тестування повинно бути залучено більше охочих.

Нагадаємо, популярні поштові додатки для iOS і Android “обробляють” дані з поштових скриньок користувачів і потім продають створені на основі цієї інформації продукти клієнтам у сфері фінансів, туризму та електронної комерції.

Також фішинговий механізм створили двоє правопорушників для заволодіння криптовалютою. Під час виконання користувачем переказу криптовалюти відбувалася підміна криптогаманця отримувача, і гроші направлялись зловмисникам.

Окрім цього, зловмисник за допомогою системи онлайн-платежів банківських установ, які не є резидентами України, заволодів грошовими коштами українського банку.

Зверніть увагу, найбільш привабливою для хакерів мобільною операційною системою є Android. Так, 99% мобільних шкідливих програм виявляюють саме на пристроях під управлінням цієї ОС, йдеться у звіті з кібербезпеки мобільних пристроїв за 2019 рік компанії ESET.

До речі, образливі та провокативні повідомлення, знущання в коментарях, навмисне створення конфліктних ситуацій — все це типові прояви тролінгу в Інтернеті. Часто юні користувачі не в змозі боротися з цим самостійно, а батьки не розуміють що це та як захистити власну дитину. Як знизити тиск на підлітка, який вже став жертвою тролінгу в Мережі, а також уникнути цього, читатйте у статті.

Поділитися
Exit mobile version