На Харківщині викрили групу, яка виготовляла підробні водійські посвідчення та документи на викрадені авто

3 хв. читання
police 7

Фігуранти розміщували оголошення в Інтернеті про виготовлення підробних реєстраційних документів на транспортні засоби та водійських посвідчень. Поліцейські довели причетність зловмисників до 44 правопорушень. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Співробітники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими поліції регіону, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, викрили трьох учасників злочинного угрупування у підробленні офіційних документів та голографічних захисних елементів на документах.

Кіберполіція встановила, що до таких дій причетні 57-річний організатор та двоє 30-річних виконавців.

Чоловіки в Інтернеті пропонували виготовлення підробних реєстраційних документів для викрадених автівок, так званих авто-двійників та посвідчень на право керування автомобілем.

Для виготовлення вони використовували комп’ютерну техніку та спеціальну програму. Оплату за такі послуги отримували на електронні та криптовалютні гаманці, оформлені на підставних осіб.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів та вилучили комп’ютерну техніку, яка використовувалась для виготовлення підробок.

Наразі досудове слідство завершено. Матеріали справи скеровано до суду.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як захиститися від незаконного криптомайнінгу?

Як швидко знайти системні налаштування у Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Як допомогти Gmail розпізнавати спам та заблокувати небажані листи?

10 кращих додатків для обміну повідомленнями на Android

Як поділитися своїм місцезнаходженням з друзями на iOS і Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як відформатувати текст у Google Таблицях? ІНСТРУКЦІЯ

Фішингову кампанію з використанням бренду Netflix виявили фахівці з кібербезпеки. Зловмисники розсилають користувачам листи з повідомленням про заборгованість і вимогою змінити платіжні дані для продовження підписки.

Також сервіс “Карти” від Google зараз активно удосконалюють, щоб полегшити розрізнення природних особливостей навколишнього середовища – щоб люди могли побачити з великою точністю, де розташовані гірські крижані шапки, пустелі, пляжі чи густі ліси. За даними Google, нові “Карти” будуть доступні у 220 країнах та окремих територіях, які зараз підтримуються програмою – “від найбільших мегаполісів до малих селищ”.

Зверніть увагу, щойно відкритий дослідниками P2P-ботнет уразив щонайменше 500 урядових та корпоративних серверів SSH протягом 2020 року.  Фірма з кібербезпеки Guardicore опублікувала дослідження FritzFrog, однорангового (P2P) ботнету, який було виявлено за допомогою устаткування компанії з січня цього року.

До речі, Huawei підтвердила, що Android-пристрої її виробництва як і раніше будуть отримувати оновлення функціоналу та патчі безпекиЯк повідомили представники Huawei порталу Huawei Central, компанія продовжить оновлювати свої смартфони (в тому числі Honor) з передвстановленим магазином додатків Google Play і Huawei Mobile Services.

Microsoft випустила позапланове оновлення KB4578013, що виправляє дві уразливості підвищення привілеїв в сервісі віддаленого доступу (Windows Remote Access).

Поділитися
Exit mobile version