На Львівській залізниці кіберзлочинці створили біткоїнову ферму

2 хв. читання

Департамент безпеки “Укрзалізниці” разом з правоохоронцями виявили майнінгову ферму криптовалюти (біткоїнів), що працювала на електроенергії компанії. Її організували посадові особи підрозділу Львівської залізниці. Про це повідомив директор департаменту економічної та інформаційної безпеки АТ “Укрзалізниця” Олег Назарук.

“Під час огляду приміщення, де була розташована так звана ферма, виявлено понад 100 одиниць комп’ютерного обладнання, яке здійснювало генерування біткоїнів. Зазначена техніка була під’єднана до електромережі Укрзалізниці. Орієнтовна сума збитків з початку року — 1 млн грн”, — зазначив він.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України “Про Національний банк України” випуск та обіг криптовалюти на території України заборонено.

Матеріали перевірки направлено до Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. За фактом відкрито кримінальне провадження Орієнтовна вартість 1 біткоїна — понад 208 тис. грн.

majning

До речі, Facebook нарешті представив платіжну систему Facebook Pay – її розглядають як заявку на спрощення як покупок, так і грошових переказів у соціальній мережі.

Зверніть увагу, Google вирішив “присоромити” повільні сайти за допомогою значків. Компанія експериментує з різними варіантами позначень у браузері Chrome для веб-сайтів, які “у загальному випадку працюють повільно”.

Також Міністерство оборони США звинуватило кіберзлочинців, які працюють на уряд Північної Кореї, в кібератаках на фінансовий сектор, в тому числі на мережу SWIFT, з метою збагачення.

Стало відомо, що дохід від кіберзлочинності оцінюється в $ 1,5 трлн, в той час як загальний обсяг ринку кібербезпеки в 2019 році склав $ 136 млрд.

Дослідники безпеки виявили уразливості в декількох популярних Android-телефонах. За словами експертів, проблема зачіпає як мінімум 10 популярних Android-пристроїв, в тому числі Google Pixel 2, Huawei Nexus 6P і Samsung Galaxy S8 Plus.

Поділитися
Exit mobile version