Найдешевші і непривабливі смартфони, – огляд

6 хв. читання

Перелік смартфонів складений на підставі особистих уподобань. Невеликий вплив громадської думки на них є, але він не такий значний.

Варто зазначити, що немає обмежень в брендах, роках випуску чи цінової категорії смартфона. Якщо не подобається, значить не подобається, і неважливо скільки він коштує. Про це пише AndroidInsider.

Бендер із Футурами

lgg6

Камера LG G6 дуже нагадує очі знаменитого робота. І якби ж то вона просто їх нагадувала, але до неї прироблений якийсь незрозумілий пиптик у вигляді сканера відбитків пальців, дуже схожий на відкритий рот умовного Бендера.

При цьому, за технічними характеристиками для свого часу смартфон був непоганий. Навіть дизайн, якщо не чіпати задню панель, був надмірно консервативним, але цікавим.

Смартфон із модулем

Ще одним смартфоном, який здавався цікавим, але в реальності був дуже дивним і навіть тягнув на звання страшного, став Moto Z Play і деякі інші моделі цього бренду з модульною конструкцією.

Так, ідея не така погана, але, як то кажуть “за ідею – п’ять, а по предмету – незадовільно”. Кострубатий смартфон, у якого випирає камера величезного розміру, не саме міцне кріплення модулів до задньої стінки і корпус, який легко дряпається. За великим рахунком тільки цим і запам’ятався цей смартфон.

Найменший смартфон

Melrose S9 може і не був найменшим смартфоном, але одним із них точно, і при своєму розмірі виглядав він дивно. Це було чимось на зразок копії iPhone або iPod, при тому навіть зі знижкою на китайський родовід цього апарату.

Зате, коштував він менше 50 доларів і в цілому працював. Ось тільки користуватися корпусом з розмірами 86х43х8,8 мм, те ще задоволення.

Трекбол для смартфона

Навіть на тлі наведених вище моделей, дуже дивно виглядало рішення компанії HTC уявити смартфон з трекболом, а трохи пізніше і з сенсорним трекпедом. Для гортання тексту ідея більш-менш підходила, але на ділі це було абсолютно не потрібно.

Найбільше запитань викликає вигин корпусу в моделі HTC Hero. Подібне, хоч і в менших масштабах, зустрічалося і в інших смартфонах бренду, наприклад, в HTC Desire. Виглядало це дивно, заважало смартфону рівно лежати на столі і було більше схоже на спробу привернути увагу. Нехай це залишиться на совісті бренду.

Найбезглуздіший смартфон

Є смартфони, які не усім подобаються, наприклад, такий бренд, як BlackBerry. Так, у них є конкретний покупець і навряд чи його можна назвати середньостатистичним покупцем смартфона. Проте, смартфони цього бренду, крім своєї підвищеної своєрідності, завжди мали дизайн, який був занадто суворим і, що називається, на любителя.

Смартфон-павук

Приставка павук тут скоріше з точки зору великої кількості очей. Точніше навіть камер, якими точно не обділена Nokia 9.

Компанія, справи якої йдуть не так вже й добре, просто вирішила заявити про себе. У підсумку вони просто взяли найстрашніший концепт, який малювали в Мережі, і втілили його в життя. Природно постаравшись виправдати таку кількість модулів новими можливостями, які поки реалізовані далеко не так, як було задумано.

Офіційно цей смартфон показали на MWC 2019, і я подивився його на стенді компанії, але зовсім не перейнявся. Він був дуже сирим, працював погано, а камери знімали дуже посередньо. Пізніше я ще раз мав з ним справу, але більше не хочу цього робити.

До речі, дослідники з компанії Palo Alto Networks виявили 34 мільйони уразливостей в великих хмарних сервісах. За словами фахівців, проблеми з’явилися не з вини провайдерів, а через додатки, які розгортають клієнти в хмарі.

Нагадаємо, з мобільними додатками для Android можна буде працювати за комп’ютером із Windows або macOS. Так, під час заходу Samsung Unpacked 2019 корейський гігант представив додаток Samsung DeX for PC.

Також компанія Microsoft заблокувала установку оновлень для Windows 7 і Windows Server 2008 R2, підписаних за допомогою сертифіката SHA-2, на пристроях із встановленими антивірусними продуктами Symantec або Norton.

Стало відомо, що встановити шосту бета-версію iOS 13 можуть усі без винятку користувачі, які пройшли реєстрацію у програмі раннього доступу і встановили на свої пристрої активні бета-профілі. Якщо Ви дотрималися цих вимог, то за стабільного Wi-Fi-з’єднання або за допомогою iTunes оновлення буде завантажено на Ваш смартфон.

Окрім цього, більшість мобільних дзвінків у всьому світі здійснюються за стандартом Global System for Mobile Communications. Дослідники виявили недолік стандарту GSM, який дозволяє хакерам слухати Ваші дзвінки.

Microsoft не заперечує, що працівники компанії та підрядні організації можуть прослуховувати аудіозаписи розмов Skype і запити Cortana. Як видалити свою конфіденційну інформацію із серверів Microsft, йдеться у статті.

Зверніть увагу, в браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Дослідник Педро Кабрера (Pedro Cabrera) продемонстрував на конференції Defcon наскільки уразливі для зламу сучасні Smart TV, що використовують підключений до Інтернету стандарт HbbTV.

Дослідники з Netflix і Google виявили низку багів у кількох реалізаціях протоколу HTTP/2. Експлуатація яких дозволяє зловмисникам викликати відмову в обслуговуванні на не оновлених серверах. Згідно зі статистикою, це 40% від усіх web-сайтів в Інтернеті.

Поділитися
Exit mobile version