Найзахищеніша пошта може замінити Gmail на смартфонах Huawei

3 хв. читання
email eset

Китайська компанія Huawei веде переговори зі швейцарською ProtonMail на тему заміни поштового сервісу Gmail в своїх пристроях.

Як повідомляє Bloomberg, поки що від китайців вимагають гарантувати безпеку і конфіденційність даних своїх користувачів. Але якщо сторони дійдуть згоди, це дозволить встановлювати захищену пошту на смартфони Huawei.

Як заявив гендиректор ProtonMail Енді Йен (Andy Yen), Huawei розглядає сервіс у якості альтернативи рішенням Google, якщо не зможе використовувати останні. В цьому випадку клієнтський додаток буде встановлено або стане доступним у фірмовому магазині.

Передбачається, що першим смартфоном без сервісів “корпорації добра” (Google – ред.) стане Mate 30, який покажуть 19 вересня. При цьому на ньому буде використана ОС Android, але без Play Store, Chrome, Gmail, YouTube, Google Maps і так далі. Те ж саме загрожує Mate 30 Pro і гнучкому Mate X.

Відзначимо, що ProtonMail заснували в 2013 році фахівці Європейської організації з ядерних досліджень (CERN). Поштовий сервіс використовує технологію наскрізного шифрування, а первинний центр обробки даних знаходиться в охоронюваному бункері на глибині в 1000 метрів. Якщо компанії зможуть домовитися, то захищеність листування на смартфонах Huawei серйозно підвищиться.

Нагадаємо, дослідники з SEC Consult виявили низку уразливостей в різних пристроях великого виробника мережевого устаткування Zyxel.

Також мільярди користувачів Android-пристроїв знаходяться під загрозою кібератак. За допомогою лише одного  SMS-повідомлення зловмисник може обманом змусити користувача змінити критично важливі мережеві налаштування пристрою і викрадати його дані.

Стало відомо, Huawei готова надати іншим державам доступ до своїх вихідних кодів, для того щоб вони могли особисто переконатися у відсутності в них будь-яких бекдорів. Про це у вівторок, 3 вересня, заявив старший віце-президент компанії Джон Саффолк (John Suffolk) журналістам інформагентства Kyodo News.

Окрім цього, Apple визнала конструктивний недолік у деяких моделях Apple Watch, що може призвести до розтріскування екрана, і запустила програму заміни для постраждалих користувачів. Apple або уповноважені постачальники послуг безкоштовно замінять екран на відповідних моделях.

Twitter на невизначений термін відключила функцію Tweet via SMS, що дозволяє робити публікації в соціальній мережі через SMS-повідомлення. Причиною цього рішення став той факт, що кіберзлочинці скористалися Tweet via SMS для публікацій від імені як мінімум двох ключових фігур в Twitter.

Поділитися
Exit mobile version