Несподівано: Facebook звинувачує розробників розширень у зборі даних

3 хв. читання
1 facebook fb 1

Представники Facebook подали до суду на двох розробників розширень для браузера Google Chrome за неправомірне збирання призначених для користувача даних з сайтів, що належать інтернет-гігантові.

Також є інформація про збір даних з інших майданчиків, пише ZDNet.

Джесіка Ромеро, яка представлятиме Facebook в суді, прояснила ситуацію, зазначивши наступне:

“Коли користувачі встановлюють ці розширення у свої браузери, вони автоматично завантажують прихований код, призначений для збору даних з сайту Facebook, а також з непов’язаних з Facebook майданчиків. Все це відбувається без відома користувачів”.

Також Ромеро відзначила, що серед зібраних відомостей є імена користувачів, їх ідентифікатори, стать, інформація про відносини, вікова категорія та інші дані, пов’язані з екаунтами.

За розширеннями для Google Chrome стоїть компанія “Oink and Stuff”, що спеціалізується на створенні Android-додатків і розширень для Chrome, Firefox, Opera і Microsoft Edge.

Facebook виділила кілька розширень, які збирають дані: Web for Instagram plus DM, Blue Messenger, Emoji keyboard і Green Messenger.

Всі перераховані розширення досі доступні в офіційному магазині Chrome Web Store, загалом їх встановили 54 тисячі користувачів. Facebook вимагає видалити всі зібрані дані, призначені для користувача, з баз “Oink and Stuff”, однак представники компанії поки жодним чином не відреагували на це.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version