Нова версія FinSpy здатна “читати” будь-який месенджер

2 хв. читання
cyberattack 23
Young hacker in data security concept

“Лабораторія Касперського” виявила нову версію програми-шпигуна FinSpy, здатну стежити за всіма діями користувача на мобільному пристрої.

Програма збирає інформацію з месенджерів, що використовують шифрування, таких як Telegram, WhatsApp, Signal і Threema. Імплант FinSpy для iOS вміє приховувати сліди джейлбрейка, а версія для Android містить експлойт для отримання прав суперкористувача і виконання команд на пристрої.

Для встановлення шкідливого ПЗ необхідний фізичний доступ до пристрою або можливість зараження через SMS-повідомлення, електронного листа або push-повідомлення, якщо пристрій було піддано джейлбрейку або Ви використовуєте старий Android.

FinSpy активно застосовується в цільовому шпигунстві, оскільки атакуючий може відстежувати всю роботу пристрою. Зловмисник отримує доступ до контактів, електронних листів, SMS, записів з календарів, даними GPS, фотографій, збережених файлів, записів голосових дзвінків і даних з месенджерів, повідомляється в докладному звіті.

Творці FinSpy постійно стежать за новими способами захисту мобільних пристроїв і оперативно оновлюють свою програму. Вони також визначають найбільш популярні додатки серед потенційних жертв для більш успішного збору інформації.

Користувачам рекомендується не залишати мобільні пристрої розблокованими, нікому не повідомляти свій пароль від нього, встановлювати програми лише з офіційних магазинів додатків, не переходити за підозрілими посиланнями з невідомих номерів, заблокувати можливість встановлювати програми з невідомих джерел, регулярно перевіряти і негайно видаляти невідомі додатки, а також встановлювати надійні антивірусні програми.

До речі, Google тестує окрему панель управління відтворенням, яка буде вбудована в інтерфейс настільної версії Chrome.

Також більше десяти мільйонів власників смартфонів Samsung встановили шахрайський додаток Updates for Samsung, що видається кіберзлочинцями за оновлення прошивки.

Окрім цього, згідно з новими тестами від Opensignal в США найвищі швидкості 5G у світі. Користувачі можуть отримати до 1.8 Гбіт/с на своїх пристроях.

Поділитися
Exit mobile version