Новий режим у Chrome пришвидшить завантаження сторінок

2 хв. читання
Microsoft chrome

Можливість заощаджувати трафік у браузері Chrome розширить функціональність, щоб забезпечити більше переваг на додачу до економії даних. Оскільки сторінки тепер завантажуються швидше та використовують менше пам’яті, розробники вирішили перейменувати Data Saver у Lite Mode (полегшений режим).

Про це йдеться у блозі розробників Chrome.

Новий режим буде продовжувати скорочувати використання даних за допомогою серверів Google для стискання відвідуваних сторінок перед їхнім завантаженням. Використовуючи API NetworkInformation, Lite Mode повідомляє веб-серверам, що користувач зацікавлений в отриманні тої версії сайта, де використовується менше даних. Якщо, звісно, така доступна.

Цей режим також допомагає покращити завантаження сторінок. Якщо Chrome передбачає, що на відображення тексту або зображення необхідно понад 5 секунд, то замість оригінальної версії буде завантажена полегшена. Такі сторінки оптимізовані, щоб завантажуватись швидше.

Новий режим також поважатиме конфіденційність користувачів. Коли Chrome оптимізовує сторінку https, Google отримує тільки URL-адресу. Інша інформація, на кшталт cookie, даних для входу в систему та персоналізований вміст сторінки не передається в Google. На жаль, Lite Mode доступний лише для Android.

Щоб активувати Lite Mode, необхідно зайти в “Налаштування” –> “Полегшений режим” –> “Ввімкнути”. Якщо у Вас вже активований Data Saver, то новий режим буде ввімкнений автоматично.

До речі, однією переваг Android над iOS є відкрита файлова система. Завдяки їй ми можемо безперешкодно завантажувати з Інтернету будь-які файли, в тому числі додатки та ігри. Однак, нерідко це створює проблеми недосвідченим користувачам, які завантажують все підряд, а потім, не знаючи, як видалити все зайве, страждають від нестачі вільного простору. З цієї інструкції Ви дізнаєтесь, як відшукати папку з усіма завантаженими файлами та видалити їх.

Сьогодні велика кількість компаній має робочі мобільні пристрої, які використовуються співробітниками в особистих цілях, що часто призводить до витоку конфіденційних даних підприємств. Тому мобільні девайси бізнес-організацій є найпривабливішими для кіберзлочинців і потребують захисту в першу чергу.

Також у новому флагманському смартфоні Nokia 9 PureView виявлена серйозна проблема безпеки, пов’язана зі сканером відбитків пальців.

Поділитися
Exit mobile version