Як зі смартфона зробити веб-камеру для комп’ютера на Windows або macOS?

4 хв. читання

Як правило, вбудовані у ноутбук бюджетні камери видають не найкращу якість зображення. Але зовсім не обов’язково витрачатися на дорогу веб-камеру, адже камера відмінної якості є у Вашому смартфоні. Її запросто можна використовувати замість веб-камери, пише AndroidInsider.

Ось кілька додатків, які допоможуть з’єднати Ваш Android-смартфон з ПК. Працюють програми як з Windows, так і з macOS.

Налаштування Skype і IP WebCam

Для прикладу налаштуємо зв’язку з додатків Skype і IP WebCam. В інших продуктах налаштування відбуваються аналогічно. Усі програми працюють за принципом клієнт-сервера. Отже:

  1. Відкрийте додаток на смартфоні і перейдіть в нижню частину екрану та натисніть “Run server”. Переконайтеся, що Ваш телефон і комп’ютер знаходяться в одній мережі Wi-Fi.
  2. Після запуску сервера Ви побачите URL-адресу для підключення на екрані.
  3. Запустіть настільний додаток і в ньому введіть ту же URL-адресу, який відображається в мобільній версії.
  4. Після того, як Ви ввели URL, натисніть на кнопку “Auto Detect”, щоб перевірити з’єднання.
  5. У разі успіху, натисніть на кнопку “Apply”, щоб зберегти зміни.
  6. Тепер відкрийте десктопний додаток Skype і зайдіть в пункт “Налаштування”. Перейдіть на вкладку “Аудіо та відео”.
  7. В налаштуваннях відео змініть камеру з “HD Webcam” на “MJPEG Camera”. Тепер відеопотік буде транслюватися з Вашого телефону.

win mob

IP WebCam

Почнемо огляд додатків зі згаданого вже IP WebCam. Інтерфейс програми досить аскетичний, але тут є все необхідне. Ви можете встановити логін/пароль для клієнтського додатка або вибрати порт для зв’язку з сервером. Додаток підтримує потокову передачу максимально можливого дозволу камери. Ви можете підключитися до камери телефону через веб-браузер або настільний додаток. Tакож є можливість встановити роздільну здатність відео через мобільний додаток або через настільний додаток клієнта. Завдяки додатку смартфон можна використовувати у якості камери відеоспостереження. Трансляцію можна подивитися у режимі реального часу через захищений веб-портал.

DroidCam

DroidCam – це невелика утиліта з мінімальним набором потрібних функцій. Як і інші додатки зі списку, вона здатна підключитися до мобільної версії через веб-браузер або настільний додаток. DroidCam також надає додаткові можливості підключення через USB або Wi-Fi. Це відмінний варіант, оскільки затримка при підключенні через USB буде мінімальною. На жаль, додаток підтримує роздільну здатність тільки до 480p в безкоштовній версії. За Full HD доведеться заплатити. Крім того, у безкоштовній версії є реклама.

IP camera Lite

IP Camera Lite виділяється серед інших додатків тим, що безкоштовна версія значно не обмежує користувача у функціональності. Крім цього підтримується ціла купа сервісів для спілкування, а також є можливість використовувати для відеозв’язку не тільки камеру смартфона, але і його мікрофон, який часто значно якісніше того, що встановлюють в ноутбуки і звичайні веб-камери. У безкоштовній версії Вам буде докучати водяний знак на екрані, який можна прибрати за невелику плату. А ще після оплати Ви отримаєте можливість вивантажувати записи трансляцій на FTP і ще кілька функцій, без яких цілком можна обійтися.

Оскільки більшість користувачів не звикла створювати та запам’ятовувати велику кількість складних комбінацій, використання двофакторної аутентифікації дозволить підвищити рівень безпеки облікових записів в компанії/

Також користувачі Windows можуть зіткнутися з проблемами при встановленні оновлення Windows 10 May 2019 Update, якщо під час інсталяції до комп’ютера будуть підключені USB-накопичувачі або карти пам’яті.

Окрім цього, фахівці компанії Avast виявили в Google Play Маркет півсотні шкідливих рекламних програм, замаскованих під додатки для здоров’я і завантажених в цілому близько 30 мільйонів раз.

Поділитися
Exit mobile version