Обережна Microsoft: несумісні пристрої не отримають оновлення Windows 10

2 хв. читання
windows 10 update

Microsoft обрала більш обережний підхід до розгортання Windows 10 May 2019 Update порівняно з усіма попередніми версіями Windows 10. Компанія не лише провела додаткове тестування нової версії на каналі Release Preview тривалістю близько місяця, але й запропонувала оновлення тільки тим користувачам, які очевидно хочуть його встановити.

Винятком з правила є наближення терміну закінчення підтримки встановленої версії Windows 10. Однак, навіть у цьому випадку, перед безпосередньою установкою, буде проведена перевірка сумісності, яка визначить, чи готовий комп’ютер отримати May 2019 Update (версія 1903).

Підвищені заходи безпеки повинні знизити ймовірність виникнення у користувачів серйозних проблем з оновленням. З іншого боку, багато користувачів не можуть побачити нову версію Windows 10 в Центрі оновлення без пояснення причин.

Якщо на пристроях з будь-яких причин була заблокована установка поновлення, то користувачі отримають повідомлення, що нова версія доступна, але комп’ютер ще не готовий її отримати.

Якщо Ви використовуєте “Помічник з оновлення” до Windows 10, то з оповіщенням Вас ознайомлять. Однак, тепер Microsoft додає цю функціональність до служби Windows Update.

Повідомляється, що подібні попередження вже стали демонструвати на несумісних пристроях під час пошуку доступних оновлень, тому користувачі можуть побачити їх і вжити необхідних заходів.

Нагадаємо, розробники популярного медіаплеєра VLC з відкритим вихідним кодом виправили в продукті критичну уразливість, що дозволяє виконати довільний код на системі.

Також на конференції WWDC компанія Apple повідомила про об’єднання сервісів Find My iPhone і Find My Friends в єдиний додаток “Find My”. Новий додаток з’явиться в iOS 13 восени нинішнього року, а поки що є в другій бета-версії ОС для розробників.

Окрім цього, 24 червня компанія Apple випустила iOS 13 beta 1 для публічного тестування. Пропонуємо Вашій увазі інструкцію зі встановлення першої публічної бета-версії iOS 13.

Поділитися
Exit mobile version