Оновлення Windows 10 може викликати проблеми з інтернет-з’єднанням. Як виправити?

3 хв. читання
windows 10 cybercrime

Microsoft визнала ще одну неприємну помилку в новій версії Windows 10 (2004 або May 2020 Update).

Проблема полягає в тому, що на деяких ПК видається некоректне попередження щодо проблеми з підключенням до Мережі. Користувачі скаржаться на повідомлення про відсутність підключення (No Internet Access) у сповіщеннях. Помилка виявляється, коли пристрій коректно підключений до маршрутизатора, але система ніби не може підключитися.

Зокрема, проблеми з роботою виникають у Spotify, Cortana, Microsoft Store. Microsoft підтвердила наявність помилки, яка, по суті, полягає в некоректно працюючому індикаторі статусу підключення до Мережі.

Компанія пообіцяла виправити проблему в майбутньому оновленні.

Зараз можна виправити проблему наступним чином:

  • Зайти в редактор реєстру;
  • Знайти гілку
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NlaSvc\Parameters\Internet;
  • У параметрі EnableActiveProbing змінити 0 на 1;
  • Натиснути ОК;
  • Закрити редактор реєстру, і перезавантажити комп’ютер.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ДІЯТИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ У СОЦМЕРЕЖАХ? ПОРАДИ

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, Apple оголосила на WWDC, що вироблятиме комп’ютери на власних чипах, відмовившись від процесорів Intel, якими компанія користується у своїх ноутбуках та настільних комп’ютерах з 2005 року.

Також Twitter із міркувань безпеки заблокувала всі облікові записи, власники яких намагалися змінити пароль в останні 30 днів. Таким чином соціальна мережа відреагувала на злам сторінок користувачів.

Окрім цього, фахівці з компанії CheckPoint повідомили про виявлені уразливості в Zoom. Уразливість дозволяє зловмисникам видавати себе за легітимні організації, обманюючи їх співробітників або ділових партнерів з метою розкрадання персональної або іншої конфіденційної інформації шляхом соціальної інженерії.

Зверніть увагу, експерти виявили нову шкідливу кампанію з використанням шпигунського програмного забезпечення на Близькому Сході. Інструмент зловмисників — додаток Welcome Chat для Android, який є шпигунським програмним забезпеченням та має функціонал чату.

До речі, у Firefox для Android виявлена ​​проблема, через яку камера смартфона продовжує працювати навіть після того, як користувач перемикає браузер у фоновий режим або блокує екран телефону.

Поділитися
Exit mobile version