Оновлення Windows 10: як тепер видаляти додатки та виправляти несправності?

2 хв. читання

Травневий апдейт ОС Windows 10 містить чимало оновлень, які полегшують життя користувачів. Як от, видалення більшої кількості додатків та виправлення неполадок.

Так, деякі “досвідчені” користувачі Windows 10 відразу після установки системи застосовують сторонні скрипти для видалення зайвих додатків з набору за замовчуванням.

У May 2019 Update компанія Microsoft пішла їм назустріч і розширила перелік програм, які дозволяється видаляти користувачеві стандартним способом, через контекстне меню “Пуск” і панель Параметри → Програми → Додатки та можливості. Тепер в нього входить 17 програм (раніше було 7), включаючи Кіно і ТБ, Калькулятор, Paint 3D і інші інструменти.

win may 1

Критичні неполадки Windows 10 виправляє (ну або намагається) самостійно і без втручання користувача, залишаючи йому пошук рішень щодо усунення менш значущих збоїв. Починаючи з May 2019 Update система полегшить йому це завдання, пропонуючи рекомендації щодо виправлення помічених збоїв. Опціонально вона може самостійно і застосовувати виправлення.

Нагадаємо, кіберполіція викрила незаконну ретрансляцію телеканалів, яку була замаскована під легальний сигнал компанії. Понад 5 тисяч користувачів навіть не підозрювали, що щомісячно сплачують за піратський контент.

Також понад сто тисяч маршрутизаторів TP-Link уразливі через помилку, яку можна використовувати для віддаленого управління пристроєм. Уразливість дозволяє будь-якому недосвідченому зловмисникові віддалено отримати повний доступ до маршрутизатора.

Окрім цього, після восьми місяців тестування некомерційна організація Tor Project представила офіційну версію браузера Tor для ОС Android. Поряд з Tor для Android команда також випустила версію Tor 8.5 для Windows, Mac і Linux. На даний момент офіційна версія браузера для iOS відсутня.

Поділитися
Exit mobile version