Останнє оновлення від WhatsApp буде шпигувати за Вами

1 хв. читання
WhatsApp messenger

WhatsApp впроваджує новий алгоритм відображення статусів. Вони будуть сортуватися не в хронологічному порядку, а за релевантністю, тобто “корисністю” для користувача.

Щоб визначити, які статуси будуть більш-менш цікаві конкретній людині, додаток почне відстежувати, з ким Ви активніше спілкується і чиї відео частіше дивиться. Таким чином буде збиратися масив даних, на основі якого буде визначатися порядок відображення статусів. Зараз вони виводяться в міру появи, тобто хронологічно.

У WhatsApp стверджують, що інформація про активності користувача буде зберігатися не на серверах компанії, а на пристрої. Це важливо – з урахуванням того, що особисті дані користувачів Facebook (якому належить WhatsApp) періодично потрапляють в чужі руки.

До речі, експерти з кібербезпеки з ізраїльської фірми CheckPoint заявили, що в популярному месенджері WhatsApp є “діра”, через яку можна змінювати та відправляти фальшиві повідомлення. Ця вразливість WhatsApp дає хакерам можливість “перехоплювати і маніпулювати повідомленнями, які відправляють користувачі в групових чатах або особистих розмовах. Також за допомогою багу можна “створювати і розповсюджувати дезінформацію”.

Поділитися
Exit mobile version