Презентація iPadOS: планшетні ПК замінять ноутбуки? ОГЛЯД

6 хв. читання

Компанія Apple представила iPadOS – операційну систему для пристроїв iPad. iPadOS заснована на тій же платформі, що і iOS, додає нові можливості та зрозумілі функції, створені спеціально для великого екрану і широкого функціоналу iPad.

У iPadOS представлені нові способи роботи з додатками відразу в кількох вікнах, є більше інформації на оновленому головному екрані і додані нові варіанти використання Apple Pencil. У компанії підкреслюють, що у iPadOS застосовані ті ж оновлення, що і в iOS 13, тому iPad ідеально підходить як для творчих професіоналів, так і для звичайних користувачів.

Попередня версія iPadOS для розробників вже сьогодні доступна учасникам програми Apple Developer Program на сайті developer.apple.com, а загальнодоступна бета-версія стане доступна користувачам iPadOS пізніше цього місяця на сайті beta.apple.com. Офіційна версія iPadOS з’явиться цієї осені в форматі безкоштовного оновлення програмного забезпечення для iPad Air 2 і новіше, всіх моделей iPad Pro, iPad 5-го покоління і новіше, а також iPad mini 4 і новіше.

Головний екран

Оновлений головний екран представлений в новому форматі: тепер на кожній сторінці відображається ще більше додатків, на головний екран можна додати режим «Сьогодні» для швидкого доступу до віджетів і перегляду такої зведеної інформації, як новинні заголовки, погода, календар, події, поради та багато інше.

Apple iPadOS Today View Dark Mode 060319Режими Split View і Slide Over

Тепер користувачі iPad можуть працювати одночасно з декількома файлами і документами в одному і тому ж додатку, використовуючи оновлений режим Split View, або швидко переглядати контент з різних додатків і перемикатися між ними в режимі Slide Over. Наприклад, можна писати один електронний лист, одночасно переглядаючи інше в сусідньому вікні або перемикатися між “Повідомленнями” і “Календарем” жестом змахування. А в додатку Exposé можна відразу переглянути відкриті вікна будь-якої програми простим дотиком.

Apple Pencil

Користувачі можуть розмічати і відправляти цілі документи, електронні листи або веб-сторінки на iPad – достатньо взяти Apple Pencil і змахнути від краю екрану. На оновленій панелі інструментів можна вибирати інструменти для творчості, колірні палітри, форми, інструменти для видалення об’єктів або новий інструмент для стирання частини штриха по пікселям, а також лінійку для проведення ідеально прямих ліній.

Додаток “Файли”

Додаток “Файли” – єдиний центр для швидкого доступу до документів та управління ними. З виходом iPadOS він стає більш зручним: тепер в нього вбудована підтримка загальних папок в iCloud Drive. Будь-який користувач з правами доступу до спільної папки побачить її в iCloud Drive і завжди зможе скористатися актуальною версією файлів. Крім того, iPadOS підтримує роботу із зовнішніми дисками – тепер можна користуватися флеш-накопичувачами і SD-картами або підключатися до файловому серверу SMB прямо з програми “Файли”. Крім того, в iPadOS доступні можливості зберігання файлів на пристрої, архівування та розархівування, а також підтримуються нові поєднання клавіш.

Робота в Інтернеті через Safari

У iPadOS автоматично відкривається повна версія веб-сайтів, масштабована з урахуванням дозволу дисплея iPad і оптимізована для торкань, тому такі веб-додатки, як Google Документи, Squarespace і WordPress відмінно працюють у Safari на iPad. Крім того, в Safari вбудовані такі важливі нові функції, як менеджер завантажень, підтримка 30 нових поєднань клавіш і поліпшене керування вкладками.

Редагування тексту

Точність і швидкість стали ще вище, виділяти текст можна простим змахування, а нові жести дозволяють з легкістю вирізати, скопіювати, вставити текст або скасувати попереднє дію.

Додаткові можливості iPadOS

  • Темний режим з виразною темною колірною схемою.
  • Шрифти від дизайнерських магазинів і таких великих компаній, як Adobe, DynaComware, Monotype, Morisawa і Founder.
  • Плаваюча клавіатура підтримує функцію QuickPath для набору тексту однією рукою.
  • Додаток “Фото” автоматично приховує невдалі і схожі фотографії та показує важливі події за останній день, місяць або рік.
  • Sign In c Apple – це швидкий, простий і надійний спосіб входження в додатки і веб-сайти з використанням Apple ID.
  • У “Картах” з’явився новий режим перегляду, створений з нуля: Look Around з детальним промальовуванням міст на основі 3D-фотографій високої роздільної здатності. Колекції – це новий зручний спосіб поділитися вподобаним рестораном, магазином або варіантом відпочинку, а розділ «Вибране» зручний для швидкого пошуку часто відвідуваних місць.
  • Технологія Face ID стала швидшою, а для завантаження додатків в App Store, який потрібно завантажувати, став менше: при установці додатків – до 50%, а при оновленні – до 60%.

[rl_gallery id=”87687″]

Нагадаємо, компанія Apple нарешті презентувала операційну систему iOS 13. Нова операційка місить чимало нововведень, тож давайте розберемося в основних з них. Apple продовжила роботу зі збільшення швидкості запуску додатків, розпочату в iOS 12. Завдяки внесеним змінам оновлена операційка дозволяє штатним і стороннім програмам відкриватися до двох разів швидше, ніж на базі актуальної версії ОС, пише AppleInsider.

Також компанія Apple представить заміну iTunes на конференції розробників WWDC 2019. Компанія збирається відмовитися від iTunes, замінивши його кількома додатками “Apple Music”, “Книги” і “Підкасти”.

Окрім цього, Apple представила новий Mac Pro 6 з процесором Intel Xeon, який буде мати до 28 ядер.

Поділитися
Exit mobile version