Російські хакери заволоділи вихідним кодом програм Microsoft

2 хв. читання
Microsoft

Microsoft звинуватила російських хакерів в заволодінні вихідним кодом своїх програм. Про це американська компанія повідомила в своєму блозі у четвер, 31 грудня 2020 року.

Компанія належить до переліку клієнтів фірми SolarWinds, системи якої наприкінці 2020 року зламали хакери. 17 грудня представники Microsoft визнали, що в її екосистемі було виявлено шкідливий код SolarWinds, який після ізолювали і видалили.

31 грудня в Microsoft уточнили, що в ході розслідування, що продовжується була виявлена ​​незвичайна активність, пов’язана з невеликим числом внутрішніх екаунтів. Експерти компанії повідомили, що один екаунт використовувався для перегляду програмного коду в ряді репозиторіїв.

“Цей екаунт не мав дозволу на зміну будь-якого коду або технічних систем, в ході розслідування ми з’ясували, що змін не було”, – пояснили в Microsoft. Крім того, немає свідоцтв про неправомірний доступ до персональних даних клієнтів.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ТОП-20 КРАЩИХ ПОРАД З БЕЗПЕКИ НА 2021 РІК

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно вітати, спілкуватися, святкувати через Інтернет? Поради

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Зверніть увагу, більшість фішинг-кампаній працюють шляхом використання імен відомих компаній, брендів та продуктів. Мета зловмисників – змусити користувачів думати, що початкове повідомлення надходить від законної особи, збільшуючи тим самим шанси, що Ви натиснете та ініціюєте завантаження шкідливого програмного забезпечення.

Окрім цього, Google Project Zero розкрив уразливість “нульового дня” у Windows, спричинену неправильним виправленням CVE-2020-0986  – недоліка безпеки, шо став відомим з кампанії, яка отримала назву Operation PowerFall.

До речі, через одинадцять місяців після того, як компанія Microsoft офіційно припинила технічну підтримку операційної системи Windows 7, Google нарешті закликала розробників Chromium припинити використання цієї ОС.

Поділитися
Exit mobile version