“Розумні” перстень і окуляри від Amazon розуміють Alexa та можуть віддавати їй команди

6 хв. читання

Як писав Cybercalm, компанія Amazon випустить смарт-навушники Echo Buds, які мають інтегровану підтримку Alexa та включають технологію зменшення шуму від Bose. Однак це не повний перелік “розумних” пристроїв з  фірмовим голосовим помічником. До Вашої уваги смарт-окуляри і смарт-перстень.

Смарт-окуляри Echo Frames

Дейв Лімп, старший віце-президент із пристроїв та послуг Amazon, назвав Echo Frames одним із випусків Amazon “Day One Edition”, частиною програми для експериментальних продуктів, які ще не доступні для широких мас, але скоро будуть, пише CNET.

У смарт-окулярах немає дисплея та камери, лише інтегровані мікрофони та невеликий динамік для доступу Alexa на ходу.

Окуляри виглядають як звичайні окуляри, але  направляють відповіді Alexa на ваші запити прямо у ваше вухо. Ви також можете провести пальцем по боках окулярів, щоб отримати більше інформації, встановити нагадування та використовувати радіо під час руху. Окуляри Echo будуть доступні за рецептом або без нього, і важать лише 31 грам (1,1 унції), сказав  менеджер під час презентації .

amazon echo frames 3 1280x720 1

Лімп не згадував про будь-які можливості розширеної реальності, але ця простота може зробити їх більш практичним повсякденним продуктом, ніж, скажімо, Google Glass – це більш розраховане на використання Alexa в дорозі і є швидше способом зберегти руки вільними, ніж революційним методом відчувати навколишній світ.

Окуляри поки що  доступні лише за запрошенням за 180 доларів. Зараз вони продаються лише у США.

Це не перший вихід Amazon у світі розумних окулярів: на CES 2018 компанія оголосила смарт-окуляри Vuzix Blade AR з інтеграцією Alexa. Ці окуляри  ціною у  999 доларів спрямовані на бізнес-аудиторію, проте розумні окуляри в подальшому матимуть більш широке поширення.  І навпаки, Google Glass спочатку були розраховані на широке коло споживачів, коли їх вперше анонсували у 2013 році, проте компанія перетворила Glass на бізнес-рішення у 2017 році.

Однак Echo Frames, швидше за все, не буде єдиним товаром на ринку, орієнтованим на більш широке населення: минулого року Bose випустив смарт-окуляри з аудіокомпонентами, які аналогічно говорять через динаміки, вбудовані у їхні дужки. Код, знайдений у нещодавно випущеному програмному забезпеченні для iOS 13 для мобільних пристроїв Apple, пропонує підтримку окулярів AR або гарнітури, хоча офіційного оголошення не було. У Facebook також є напрацювання, щоб врешті-решт випустити гарнітуру доповненої реальності або смарт-окуляри, хоча це, схоже, не так швидко, як здається.

Amazon може бути однією з перших компаній, яка вивела цю технологію на ринок споживачів, що дало б їй головну перевагу. Однак, їй доведеться вирішити ряд питань конфіденційності, викликаних потенціалом ще більшої інтеграції Alexa в повсякденне життя людей.

За прогнозами, кількість куплених окулярів доповненої реальності в 2019 році перевищить 150 000, а в 2023 році – 2,7 мільйона пристроїв. Ці окуляри почнуть викликати інтерес серед споживачів протягом найближчих кількох років, прогнозує фірма, особливо, коли технічні гіганти почнуть їх виробляти.

“Розумний перстень” Echo Loop

Echo Loop від Amazon “записує” Alexa на перстень, щоб Ви могли носити розумного помічника на пальці. Кільце має титановий корпус і невелику кнопку знизу. Натисніть кнопку, і Ви зможете дати голосову команду цій високотехнологічній прикрасі.

Echo Loop є частиною продуктів Amazon’s Day 1 Edition, про що було заявлено цієї середи на апаратному заході Amazon поряд з Echo Frames (окуляри з Alexa) та Echo Buds (навушники з Alexa). Кільце можна купити за спеціальним запрошенням за $ 129,99. Хоча це вже не прототип, реліз проекту Day 1 виглядає як експериментальна група продуктів Alexa.

В кільце вбудований “хапальний” двигун, який може легенько стискати Ваш палець або вібрувати на пальці.  Він надає зворотній зв’язок на ваш палець, якщо ви отримуєте сповіщення або сигнал після натискання на кнопку, тож Ви знаєте, коли говорити. Можливо, вам доведеться підключити Echo Loop до телефону через Bluetooth, але це може використовувати новий протокол сигналу Amazon під назвою Amazon Sidewalk.

На перший погляд, смарт-перстень виглядає досить масивним, але це може стати в нагоді для швидкого доступу до Alexa – на масивному кільці легше знайти та натиснути кнопку виклику Alexa, та й врешті-решт, такий пристрій важче загубити.

Зверніть увагу, кількість шкідливих програм і виявлених вразливостей на платформі iOS значно зросла. Про це свідчать дані звіту компанії ESET щодо актуальні загрози для власників мобільних пристроїв Apple.

Функція в WhatsApp “Видалити для всіх” не видаляє мультимедійні файли, відправлені користувачам iPhone (з встановленими налаштуваннями за замовчуванням), залишаючи їх збереженими на iOS-пристрої одержувача, навіть якщо в месенджері відображається повідомлення “Це повідомлення було видалено”.

Також протягом останніх років Facebook працювала над розробкою окулярів доповненої реальності у своїх лабораторіях Facebook Reality в Редмонді, штат Вашингтон. Однак труднощі, які виникли під час розвитку проекту, змусили компанію шукати допомоги від фірм-виробників.

Окрім цього, Apple щойно випустила iOS 13, яка вже доступна для завантаження онлайн для користувачів iPhone. Якщо Вам не вдалося встановити довгоочікуване оновлення iOS з певних причини, дізнайтесь, як це виправити.

За словами дослідника з безпеки, відомого під псевдонімом @iBSparkes, йому вдалося зламати новеньку модель iPhone на базі процесора A13.

Поділитися
Exit mobile version