Ринок ПК зростатиме, незважаючи на дефіцит комплектуючих

5 хв. читання
pc 5

Незважаючи на те, що глобальному дефіциту чипів не видно кінця, нові дані показали, що в цей час продається майже мільйон ПК щодня. У звіті Worldwide Quarterly Computing Device Tracker фірми IDC, що займається розвідкою ринків, цього року очікується, що поставки ПК зростуть на 18,1 відсотка,  а постачальники відвантажать продавцям трохи більше 357 мільйонів одиниць ПК, про що пише Techradar.

Хоча IDC прогнозує, що наступного року зростання ПК незначно знизиться, загальний п’ятирічний темп зростання (CAGR) залишається позитивним на рівні трьох відсотків.

Райан Рейт, віце-президент програми Worldwide mobile Device Trackers IDC, надав подальше розуміння того, як відсутність комплектуючих для ПК вплинула на глобальний ланцюжок поставок, сказавши:

“Ми продовжуємо отримувати велику кількість питань щодо зростаючого дефіциту напівпровідників та його впливу на ринок ПК, але важливо пояснити деякі речі, оскільки поза ланцюгом постачання ПК багато що відбувається. Ми не дискутуємо, що ринок напівпровідників обмежений – це факт, але в контексті загального ринку ПК це зовсім інша історія, ніж у роки, що передували пандемії. До 2020 року ринок відчував дефіцит центральних процесорів і в меншій мірі –  обмежений обсяг пам’яті та рідкокристалічних панелей. Основна увага приділяється недорогим компонентам, таким як мікросхеми драйверів панелей ноутбуків, аудіокодеки, датчики та мікросхеми управління живленням (PMIC). Тим не менше, без поставок 100% деталей готова система не поставляється, тому одне вузьке місце є вузьким місцем для всіх”.

Три основні сегменти ринку ПК (споживчий, освітній та комерційний) мають спільні проблеми – через те, що всі вони вкрай потребують запасів.

Згідно з дослідженнями IDC, споживчий сегмент, швидше за все, зростатиме найбільше порівняно з допандемійними рівнями, за ним слідує освітній, а потім комерційний. Споживачі все частіше вдосконалюють свою  дистанційну роботу з новими ПК, тоді як школи та інші навчальні заклади купують більше Chromebook та дешевих ноутбуків для підтримки дистанційного навчання. Хоча комерційний ринок готується до найменшого зростання, перехід до гібридної роботи (гнучкий графік або частково дистанційна робота) потенційно може допомогти стимулювати покупки нових пристроїв.

Менеджер з досліджень програми Worldwide mobile Device Trackers IDC, Житеш Урбані пояснив, що покупці з корпоративного сегмента в кінцевому підсумку задовольняться десктопами або навіть робочими станціями, на відміну від бізнес-ноутбуків, оскільки дефіцит компонентів для них триватиме і в наступному році. У той же час, проте, інтерес до ігор для ПК та споживання контенту також може допомогти збільшити продажі настільних ПК (але якщо буде подолано дефіцит відеокарт).

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version