Що робити, якщо ваша дитина є кіберзлочинцем? Поради

6 хв. читання

Стати хакером у підлітковому віці, на жаль, набагато простіше, ніж зазвичай вважає більшість суспільства. Насправді, щоб бути кіберзлочинцем, Вам не потрібно бути спеціалізованим програмістом або привілейованим натхненником організованої злочинності. Людина входить у цей світ, майже не усвідомлюючи цього, коли одного разу намагається розкрити пароль соціальних мереж друга і потроху потрапляє на темну сторону.

Людська цікавість є двигуном світу, і багато разів таке бажання зрозуміти світ змушує людей перетинати певні червоні лінії. Тому роль батьків є вирішальною у наданні допомоги дітям зробити перші кроки в Інтернеті. Але, крім того, щоб керуватися ними, Ви повинні слідувати їм. Важливо мати інструменти, які за допомогою штучного інтелекту слідкують за тим, що роблять наші діти, щоб передбачити тенденції та попередити нас.

internet

Стереотип супер-комп’ютерного експерта, який виявився кіберзлочинцем, має деяку правду. Ще є хакери з великими навичками роботи з комп’ютером, які здатні генерувати віруси, здатні захопити місто чи лікарню.

Основна відмінність, яка існує сьогодні, полягає в тому, що 20 років тому, щоб здійснити кібератаку, ти повинен був наполегливо вчитися, щоб робити зло. Сьогодні дитина може одним запитом знайти, завантажити, “вивчити” та використовувати інструменти інших хакерів на сотнях веб-сайтів або просто переглядати відеоурок на YouTube, незважаючи на зусилля Google видаляє цей тип вмісту.

Однак не чекайте, коли підліток почне анонімно переглядати Темну павутину з TOR. З Clearnet, який є не що інше, як будь-яка веб-сторінка, яку видно і відстежує традиційна пошукова система, така як Bing або Google.

Для того, щоб дати нам уявлення, нам потрібно лише “погуглити” концепцію “як зламати …”, щоб побачити всі можливості, які пропонує сама пошукова система. Коли ми вибираємо, наприклад, “як зламати комп’ютер”, ми бачимо, що у Google займає лише 0,4 секунди, щоб запропонувати майже 700 000 сторінок.

Насправді “хакерство як послуга” було реальністю роками. Вам не потрібно бути експертом, щоб придбати троян за ціною близько 20 доларів або програму для викупу менше ніж за 100 доларів у віртуальних “магазинах”, доступних з будь-якого веб-браузера.

Найбільшою проблемою в Інтернеті є те, що для молоді це здається місцем, де щось легко сховати. Все, що ми робимо з наших комп’ютерів та мобільних телефонів, залишає слід. Хто вчиняє злочин, залишає відбиток пальця, який легко простежити для поліції. Тому ми повинні прищепити своїм дітям, що, крім того, що очевидно вчинення злочину є чимось поганим, рано чи пізно хтось їх впіймає, і вони зазнають серйозних наслідків.

Ще одна проблема, яку Інтернет несе для молодих людей, полягає в тому, що пошукова система багато разів використовується для пошуку людей з подібними смаками та інтересами. Це меч з двома кінцями, оскільки, хоча існують форуми, де можна навчитися робити чудові речі, є й інші, які в кінцевому підсумку можуть стати навчальними центрами для злочинців.

Цифрові злочини серед неповнолітніх є чимось набагато більш поширеним, ніж вважає суспільство. З цієї причини життєво важливо, щоб старші навчали молодших, що так само, як красти в реальному житті, є неправильним, це також не слід робити в Інтернеті.

Так само, як ми навчаємо своїх дітей, що, купуючи щось нелегальне, ми віддаємо перевагу міжнародним мафіям і знищуємо роботу та інновації великих компаній.

Різниця полягає в тому, що, купуючи підробку на вулиці, ніхто не хоче зробити ще один крок до створення власних реплік відомих брендів, тоді як, зламавши фільм, Інтернет починає пропонувати нам нові можливості вчинення порушень, які, рано чи пізно стануть тяжкими злочинами.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version