За розсилку реклами Twitter загрожує штраф $250 тисяч

4 хв. читання
twitter boty
Alushta, Russia - November 21, 2014: Man holding a iPhone 6 Space Gray with social networking service Twitter on the screen. iPhone 6 was created and developed by the Apple inc.

Twitter може виплатити від $150 млн до $250 млн за використання особистих даних користувачів для реклами, пише The Wall Street Journal.

Згідно із заявою, що надійшла в Комісію з цінних паперів і бірж США, 28 липня на адресу Twitter надійшов проект скарги американської Федеральної торгової комісії щодо порушення урядової постанови 2011 року, яка заборонила Twitter вводити користувачів в оману щодо заходів безпеки.

Комісія розглядає питання використання адміністрацією Twitter даних телефонних номерів та/або адрес електронної пошти, що передаються користувачами згідно заходам безпеки соцмережі в період з 2013 по 2019 рік. Компанії загрожує штраф від $150 до $250 млн. після того, як розслідування буде завершено.

У жовтні минулого року Twitter оголосила, що “ненавмисно” використовує адреси електронної пошти і номери телефонів користувачів, наданих їй з метою безпеки, для направлення їм рекламних оголошень.

У той же час Twitter заявив, що подібна практика припинилася, а також було підписано угоду з Федеральною торговою комісією в 2019 році на суму $5 млрд, яка встановлює обмеження на передачу особистих даних користувачів третім сторонам.

Також у Twitter повідомили про отримання проекту скарги від FTC, яка звинуватила їх в порушенні правил угоди, які були підписані компанією з комісією. В угоді зазначено, що вона забороняє компанії вводити в оману споживачів про те, якою мірою вона захищає безпеку, приватність і конфіденційність їх даних.

Це не перший випадок, коли соціальну мережу штрафують за неправомірну передачу даних користувачів. Facebook раніше був змушений заплатити $ 5 млрд за аналогічну передачу даних користувачів рекламним партнерам.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version