Google випустила інструмент резервного копіювання для iPhone

5 хв. читання
google one app hero 1

Минулого року компанія Google додала автоматичне резервне копіювання телефону Android в Google One – “фішку” для платних підписників та власників телефонів серії Google Pixel, яка включає в себе збільшене місце на Диску, обмін файлами між членами родини та декілька інших привілеїв. Google раніше використовувала це лише в Android, але недавно компанія оголосила, що незабаром зробить те ж саме і для користувачів iPhone, пише Engadget.

Незалежно від того, використовуєте Ви пристрій Android чи iPhone, функція резервного копіювання телефону буде безкоштовною для всіх, незалежно від того, чи є у Вас підписка на Google One (але невідомо, чи стосуватиметься це тільки смартфонів серії Pixel).

Це означає, що люди, які не платять за додаткове сховище Google One, матимуть 15 Гб для поділу між Gmail, Диском, Фотографіями та  резервними копіями телефонів. Мабуть, це може бути важко для багатьох людей, але якщо Ви не користуєтеся Диском чи Фотографіями, це може бути прийнятним. Користувачі iPhone можуть керувати резервними копіями телефонів через нову програму Google One, яка незабаром виходить. Програма зберігатиме фотографії, відео, контакти та події календаря у Вашому обліковому записі Google. Зважаючи на те, що Apple вже має варіанти резервного копіювання для всіх цих речей (хоч і безкоштовних 5 Гб пам’яті iCloud зазвичай мало для резервного копіювання), ця функція в основному залишається непоміченою на iPhone.

Це буде корисніше для людей, які платять за Google One – базовий план членства включає 100 Гб пам’яті за 2 долари на місяць, достатньо для того, щоб зробити резервні копії телефона набагато більш можливими, особливо якщо це суміщається з активним користуванням Диском та Фотографіями від Google. Але незалежно від того, платите Ви за Google One чи ні, інший варіант резервного копіювання телефону не завадить. Як і раніше, платне членство в Google One включає сховище, яким ви можете поділитися ще з п’ятьма членами сім’ї, службу підтримки клієнтів та різні пільги (зараз ви можете отримати 10 відсотків повернення кредиту в магазині Google, наприклад).

Новий додаток Google One для iOS також матиме диспетчер пам’яті, що значно полегшує очищення різних даних, які можуть “з’їсти” місце на Вашому накопичувачі. Це вже доступно в Інтернеті, але враховуючи те, наскільки активно ми всі  використовуємо наші телефони сьогодні, це розумна ідея мати його і в додатку. Нові функції для безкоштовних користувачів будуть доступні на Android через Play Store “найближчими днями” (однак, як вже було сказано, невідомо. чи нова версія Google One буде доступною для всіх смартфонів на Android), а додаток Google One для iOS буде доступним трохи згодом.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version