Оновлення Whatsapp – функція пошуку повідомлень та інші можливості

5 хв. читання
Whatsapp 2F 2

WhatsApp додає простіший спосіб перевірки пересланих повідомлень, що може бути хорошим інструментом  розвінчання вірусної інформації та фейкових новин.

Новий інструмент доповнює обмеження служби передачі повідомлень щодо переадресації, які були додані ще в квітні. Про що пише Slashgear. На той час це був ефективний спосіб запобігти розповсюдженню теорій змови та інших популярних фейків.

У той час відповіддю на розповсюдження сумнівних новин була спеціальна позначка “перенаправлено”, яку користувачі WhatsApp побачили, додаючи у чатах повідомлення, які пересилалися багато разів. Вони нагадували дві стрілки, що перекриваються, і вони мали на меті вказати, що повідомлення насправді не приходить від близького контакту, а натомість просто було натиснене в чат з іншого джерела. WhatsApp також має обмеження щодо того, скільки разів такі повідомлення можуть бути відправлені одночасно.

Однак, навіть з тими обмеженнями, не можна заперечувати, що можна легко наштовхнутися на контакти WhatsApp з пересланими багато разів повідомленнями, які мають більше брехні, ніж правди. Новий інструмент, який сьогодні впроваджується, додає пошук таких повідомлень. Торкніться піктограми лупи, і вона витягне вікно браузера, у якому запущена перевірка Google в Інтернеті для отримання додаткової довідкової інформації.

“Надання простого способу пошуку повідомлень, які пересилалися багато разів, може допомогти людям знайти результати новин чи інші джерела інформації про отриманий ними вміст”, – говорить WhatsApp. “Ця функція працює, дозволяючи користувачам завантажувати повідомлення через веб-переглядач, навіть якщо контакти WhatsApp ніколи не бачили це повідомлення”.

У прикладі WhatsApp, підроблена новина про COVID-19 стверджує, що пиття кип’яченої води з часником може вилікувати вірус, але  перевіряючи факти за допомогою пошуку в Google, це можна спростувати. Це дає кілька результатів протидії вірусному мему.

Звичайно, реальність полягає в тому, що будь-яке таке дослідження є настільки ж корисним, як дані, що запитуються, та аудиторія, яка їх споживає: тобто це залежатиме від того, які результати може запропонувати Google, і від того, наскільки читач бажає прийняти обгрунтованість цих результатів. Зважаючи на політизацію новин та джерел ЗМІ, не важко уявити, щоб хтось використовував цей новий інструмент WhatsApp для пошуку, а потім заперечував те, що він читав, тому що люди не обов’язково вірять джерелу розвінчання.

WhatsApp каже, що ця нова функція “пошуку в Інтернеті” з’явиться сьогодні в США, Бразилії, Італії, Ірландії, Мексиці, Іспанії та Великобританії, а згодом – в інших країнах. Вам потрібна остання версія WhatsApp – на iOS, Android або WhatsApp Web – для того, щоб побачити її.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version