Що робити, щоб Ваші соцмережі не зламали? Поради

3 хв. читання
social media bots

Тільки на перший погляд здається, що персональний екаунт у соціальних мережах – це особистий простір. Навіть з обмеженим доступом тільки для друзів Вашому екаунту можуть загрожувати хакери.

Пропонуємо Вам кілька основних правил безпеки у соціальних мережах:

  • Встановіть надійний пароль для входу в обліковий запис. Рівень захищеності екаунта та інформації в ньому залежить від складності пароля.
  • Використовуйте під час створення екаунтів надійні поштові сервіси, наприклад, “Google”, “Yahoo” або українські email. Не користуйтеся російськими сервісами, доступ до яких заборонено в Україні: через персональні електронні скриньки на цих ресурсах зловмисникам досить легко отримати доступ до Ваших сторінок у соцмережах.
  • Використовуйте функцію подвійної авторизації, особливо якщо заходите у профіль з незнайомого пристрою.
  • Налаштуйте у профілі сповіщення про несанкціонований вхід на Ваші сторінки.
  • Не авторизуйте особисті та корпоративні профілі на незнайомих і незахищених пристроях: вони можуть запам’ятати вказаний при вході логін і пароль, або на них може бути встановлено шкідливе програмне забезпечення чи шпигунські програми.
  • Не відкривайте вкладені файли у повідомленнях від сумнівних адресатів.
  • Фішинг є найбільш поширеним способом отримання зловмисниками паролів до поштових скриньок і сторінок у соціальних мережах. Це вид шахрайства, коли у довірливих або неуважних користувачів виманюють персональні дані сервісів із переказу або обміну валюти, Інтернет-магазинів тощо.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version