Що робити з iPhone 5 після відключення від Інтернету і сервісів?

4 хв. читання

Кожен апдейт, який випускає Apple, незалежно від кількості нововведень і займаного на пристрої простору, незмінно містить в собі низку виправлень і баг-фіксів, які іноді виявляються настільки важливими, що Apple навіть плює на власні правила і оновлює ті пристрої, чия підтримка вже закінчилася.

Минулого місяця Apple випустила iOS 9.3.6 і iOS 10.3.4 для iPhone, iPad і iPod Touch, які вийшли до 2012 року. Реліз цих оновлень в Купертіно пояснили необхідністю налагодити роботу вбудованих GPS-модулів. Але оскільки більшість користувачів, які продовжують експлуатувати старі iPhone 5 і iPad mini 2, не стикалися до цього з перебоями в геопозиціюванні, апдейти було вирішено не встановлювати. Зрештою, ніколи не знаєш, чого знову накрутили розробники.

Але, як з’ясувалося якийсь час по тому, баг виявився настільки серйозним, що здатний вивести з ладу не тільки модуль GPS, а й порушити роботу інших функцій. Гірше за всіх у цьому сенсі довелося iPhone 5, власників якого сама Apple в разі відмови від оновлення попередила про відключення від сервісів iCloud, App Store, “Пошти”, інструменту створення резервних копій і, найголовніше, Інтернету. А щоб нічого цього не сталося, було необхідно оновитися до iOS 10.3.4 до 3 листопада включно. Не встигли? Тоді ця інструкція для Вас.

Як оновити iPhone 5 після 3 листопада?

Якщо Ви не встигли встановити апдейт в установлений Apple термін, Вам залишається тільки скористатися iTunes. Незважаючи на те що у власників комп’ютерів Mac під управлінням macOS Catalina немає можливості скористатися iTunes, вони можуть виконати всі ті ж дії з відновлення смартфона за допомогою вбудованого інструменту оновлення:

  • Підключіть iPhone 5 до комп’ютера по дроту і відкрийте iTunes;
  • Щоб створити резервну копію натисканням кнопки “Створити резервну копію зараз”;
  • Вимкніть iPhone;
  • Після того, як iPhone вимкнеться, затисніть кнопки живлення і Home і утримуйте їх протягом 5 секунд;
  • Відпустіть кнопку живлення, а кнопку Home утримуйте ще приблизно 10 секунд до появи повідомлення про успішну активації режиму DFU;
  • В інтерфейсі iTunes виберіть “Відновити iPhone …” і підтвердіть виконання процедури;
  • Встановіть на iPhone резервну копію, яку зберегли раніше.

Така велика кількість дій є єдиним способом встановити на iPhone 5 iOS 10.3.4 і повернути його до роботи.

Справа в тому, що збій в роботі GPS привів до порушення роботи інструменту резервного копіювання та автоматичної зупинки оновлення. Через це виконати оновлення після 3 листопада, коли система підрахунку дат у супутниках GPS обнулилася, стало неможливо. А якщо Вам не вдалося повернути свій апарат до життя, Вам залишається тільки звернутися за допомогою в найближчий сервісний центр.

macOS iphone

До речі, якщо Ви користуєтеся Chrome на комп’ютерах Windows, Mac та Linux, Вам потрібно негайно оновити браузер до останньої версії.

Також Mozilla оголосила, що планує скасувати один з трьох методів, завдяки яким розширення можуть бути встановлені у Firefox.

Зверніть увагу, якщо на Вашому телефоні з’явилося оголошення на весь екран з нав’язливою пропозицією про придбання електровіника, то в цій статті ми розглянемо, як позбутися від набридливої ​​спливаючої реклами на Android.

Дослідники розповіли про методи, які використовуються зловмисниками для успішного впровадження шкідливих додатків у Google Play Store.

Поділитися
Exit mobile version