Ринок технологій розпізнавання облич сягне 7 мільярдів доларів у 2024 році – прогноз

6 хв. читання
https specials images.forbesimg.com dam imageserve 731926345 960x0

Тренди біометричних технологій розпізнавання обличчя виглядають дещо інакше, ніж нам здається – на передній план виходять державні ініціативи. Про це пише biometricupdate.

Ці технології здебільшого асоціюються з такими “мобільними” технологіями, як Apple Face ID, і тенденція зростання продажів смартфонів викликає оптимізм на цьому ринку. Але  нове дослідження показує, що світовий ринок біометричного розпізнавання обличчя буде рости завдяки урядовим ініціативам та торгівлі – очікують, що він зросте до 7 млрд. доларів до 2024 року. Очікується, що за рік ринок технологій розпізнавання облич зросте на 16,6% з 3,2 млрд. доларів до кінця 2019 року.

Сегменти смартфонів та систем домашньої безпеки, як очікується, сприятимуть зростанню ринку. Але за тими ж прогнозами, урядові проекти щодо зменшення тероризму та злочинності будуть ключовим рушієм зростання, особливо в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Очікується, що відстеження та моніторинг відвідуваності будуть найшвидшим сегментом зростання на ринку, згідно дослідження, а біометричні реєстрації через смартфон визначені як важлива тенденція. Банківська сфера, урядові проекти, кібербезпека та охоронна індустрія, роздрібна торгівля та електронна комерція домінують серед сегментів ринку, і в звіті зазначається, що останній з них  має величезний потенціал зростання.

Декілька недавніх новин та анонсів минулого тижня свідчать про те, що ці сфери росту насправді сприяють розвитку технологій розпізнавання обличчя.

Нові технології у смартфонах

Модулі Time of Flight (ToF), що підтримують зйомку 3D-зображень для біометричного розпізнавання обличчя в майбутньому Samsung Galaxy S11, будуть виготовлені китайською компанією Sunny Optical, повідомляє корейське видання The Elec. Sunny Optical також пропонує модуль ToF для Samsung Galaxy S10 5G. Однак, згідно цієї новини, південнокорейські Kamuga та Partron будуть двома основними постачальниками модулів ToF для Galaxy S11 в Південній Кореї. Зростаюча частка ринку Sunny нервує деяких південнокорейських постачальників деталей камер – за прогнозами, китайська компанія в цьому році забезпечить близько 20 відсотків об’єктивів для смартфонів Samsung.

TechRadar також повідомляє, що Samsung, ймовірно, реалізує 3D-розпізнавання обличчя на своїх пристроях Galaxy S11, посилаючись на код, визначений одним з авторів XDADevelopers Максом Вайнбахом. Стаття примітна тим, що вона розглядає відносні переваги 3D-розпізнавання обличчя та біометрики відбитків пальців як основних способів використання смартфонів.

Нові відомості про ініціативу уряду США про авіаперельоти

Innovative Travel Solutions (ITS) оголошені постачальником нових біометричних кіосків-автоматів для самообслуговування програми NEXUS для прискореного перетину кордону між США та Канадою. Оскільки, як повідомлялося, це було першим оновленням Ванкуверського аеропорту, це не дивно, що постачальником була компанія ITS, яка нещодавно постачала кіоски до аеропортів Барбадосу та ЄС. Цей проект, ITS BorderXpress, повністю відповідає вимогам модернізованої програми Агентства прикордонної служби Канади (CBSA), яка є спільним проектом з авторизованою програмою переміщення мандрівників, яку регулює Митно-прикордонна служба  США (CBP).

“Це ще один великий крок  – це перший канадський аеропорт, який запропонував членам NEXUS розширений і більш безпроблемний процес оформлення перетину кордонів. Я знаю, що наші часті мандрівники, які використовують NEXUS, будуть задоволені цим модернізованим рішенням” , – говорить Крейг Річмонд, президент і генеральний директор аеропорту Ванкувера. “Ми вдячні за співпрацю з нашими партнерами в Агентстві прикордонної служби Канади, і за те, що ми в черговий раз будемо обрані партнером, якому довіряють, для першого рішення та розробки. Ми сподіваємось продовжувати спільну роботу на наступному етапі, щоб організувати безпроблемну подорож для всіх членів NEXUS”.

Тим часом, авіакомпанія Korean Air оголосила про запуск сервісу розпізнавання облич для пасажирів, які вилітають з Атланти, через партнерство з Delta Air Lines, починаючи з листопада, повідомляє Travel Daily. Компанія Delta запустила свій біометричний термінал в аеропорту Атланти у партнерстві з Митно-прикордонною службою  США (2018). Авіакомпанія вже використовує розпізнавання облич у аеропортах Сінгапур та Лос-Анджелес, і планує розширити послугу в аеропорті Кеннеді в Нью-Йорку з грудня. Korean Air також запровадила розпізнавання обличчя в міжнародному аеропорту Інчхон в Сеулі, і тепер дозволяє присвоєння місця та самостійне маркування валіз у кіосках самообслуговування в Інчхоні.

Бренд моди збирає кошти для персоналізації з розпізнаванням обличчя

Компанія Ruti, торгова марка одягу, яка пропонує високоперсоніфікований досвід роботи з розпізнаванням обличчя, зібрала 6 мільйонів доларів на першому етапі фінансування. Цю суму вона планує використати для подальшого розвитку своєї фірмової технології для магазинів, масштабування в Інтернеті та відкриття нових торгових місць. Компанія виробляє одяг, розроблений спеціально для жінок старше 35 років, і розробила фірмову платформу штучного інтелекту, яка пропонує розпізнавання обличчя для персоналізованих рекомендацій, виходячи з модних уподобань клієнта.

“Те, що тримає десятки тисяч захоплених клієнтів, які повертаються до Ruti, – це їхні особисті стосунки з нашим брендом. Вони цінують, що ми можемо забезпечити їх продуктами, що відповідають їхньому стилю, а використання технологій значно розширює нашу здатність робити саме це “, – сказала Шарон Сегев, технічний директор компанії.

До речі, якщо Ви користуєтеся Chrome на комп’ютерах Windows, Mac та Linux, Вам потрібно негайно оновити браузер до останньої версії.

Також Mozilla оголосила, що планує скасувати один з трьох методів, завдяки яким розширення можуть бути встановлені у Firefox.

Зверніть увагу, якщо на Вашому телефоні з’явилося оголошення на весь екран з нав’язливою пропозицією про придбання електровіника, то в цій статті ми розглянемо, як позбутися від набридливої ​​спливаючої реклами на Android.

Дослідники розповіли про методи, які використовуються зловмисниками для успішного впровадження шкідливих додатків у Google Play Store.

Поділитися
Exit mobile version