В Windows 10 знайдена помилка після встановлення оновлення

3 хв. читання

У Windows 10 (версія 1903) виявлена помилка, яка зачіпає процес інсталяції операційної системи. Як повідомляє Microsoft, після завершення встановлення або після скидання налаштувань пристрою з’являється повідомлення про помилку “Спробуйте знову”.

“Після успішного завершення Out-of-box Experience (OOBE) по налаштуванню Windows-пристрою або після скидання налаштувань пристрою при відкритті робочого столу може з’явитися синій екран з чорними смугами знизу і зверху і повідомленням про помилку  “Щось пішло не так, але ви можете спробувати знову”, – повідомляє Microsoft.

Проблема зачіпає пристрої, які вперше підключаються до інтернету, або пристрої, на яких нові установки Windows були підключені до Мережі в процесі OOBE.

OOBE відображає процес встановлення Windows і складається з низки змінючих один одного екранів, які запитують у користувача ліцензійну угоду ОС, пропонують підключитися до Інтернету, авторизуватися або зареєструвати обліковий запис Microsoft тощо.

В процесі OOBE користувачеві пропонується підключитися до Інтернету, але це не є обов’язковою опцією. Якщо користувач спочатку відхилив її, то при спробі підключитися до Мережі після встановлення Windows 10 (версія 1903) може виникнути вищезгадана помилка.

Виправлення для проблеми буде випущено з наступними оновленнями, а тим часом Microsoft запропонувала спосіб обходу помилки. Користувачі, у яких є відкрита робота, яку вони не хочуть втратити, повинні виконати наступні кроки:

  • Одночасно натиснути на клавіатурі Ctrl+ Shift+F10;
  • Відкрити “Диспетчер завдань”, одночасно натиснувши на клавіатурі Ctrl+Shift+Esc, а якщо “Диспетчер завдань” не дався, повторити крок 1;
  • Якщо таблиця “Докладніше” не була відкрита, натиснути на “Детальніше» в нижньому лівому кутку;
  • Вибрати таблицю “Докладніше”;
  • Знайти процес wwahost.exe, клікнути по ньому правою кнопкою миші або за допомогою глибокого натискання відкрити меню і вибрати “Завершити завдання”.

В інших випадках достатньо перезапустити Windows-пристрій:

  • Одночасно натиснути на клавіатурі Ctrl+Alt+Delete;
  • У нижньому правому куті вибрати кнопку “Живлення”;
  • Натиснути на “Перезавантажити”.

windows 10 user 2

До речі, якщо Ви користуєтеся Chrome на комп’ютерах Windows, Mac та Linux, Вам потрібно негайно оновити браузер до останньої версії.

Також Mozilla оголосила, що планує скасувати один з трьох методів, завдяки яким розширення можуть бути встановлені у Firefox.

Зверніть увагу, якщо на Вашому телефоні з’явилося оголошення на весь екран з нав’язливою пропозицією про придбання електровіника, то в цій статті ми розглянемо, як позбутися від набридливої ​​спливаючої реклами на Android.

Дослідники розповіли про методи, які використовуються зловмисниками для успішного впровадження шкідливих додатків у Google Play Store.

Поділитися
Exit mobile version