Що таке PayPal та як ним користуватися? ІНСТРУКЦІЯ

7 хв. читання

PayPal пропонує альтернативу операціям з готівкою та чеками вже майже два десятиліття, але скільки ви насправді знаєте про фінансового гіганта в Інтернеті? Він надзвичайно зріс з тих часів, коли він був найвідомішим для здійснення платежів на Ebay, розширившись до сотень країн світу з мільйонами активних клієнтів. Що таке PayPal і як ним користуватися, дізнайтеся зі статті.

Що таке PayPal?

PayPal – одна з найбільших платформ онлайн-переказу платежів у світі, яка обслуговує понад 200 країн у 25 валютах. Його довга історія, широкий спектр функцій та безпечні платежі дають йому перевагу перед конкурентами, такими як Venmo, Apple Pay та Stripe.

PayPal дозволяє робити покупки в Інтернеті через Amazon, Ebay або будь-якого іншого роздрібного продавця, або здійснювати прості грошові перекази між іншими рахунками PayPal або підтримуваними банківськими рахунками у всьому світі. Завдяки надійному захисту від шахрайства як для покупців, так і для продавців, це один із найбезпечніших і надійних способів переказу грошей через Інтернет.

Чи безпечний PayPal?

Для основних грошових переказів або покупки продуктів через Інтернет PayPal безпечно використовувати. Його програма захисту покупців подібна до тієї, яку Ви отримуєте за допомогою кредитної картки, і всі дані зашифровані та захищені.

Для продавців справа трохи складніша. Компанія пропонує деякі обмежені програми захисту продавців, але, як правило, компанія стоїть на стороні покупця за спірними звинуваченнями, навіть якщо претензії сумнівні. PayPal також не застрахований FDIC, тому коли компанія зникне, ви можете втратити гроші. З цих причин, як правило, добре використовувати платежі PayPal для свого бізнесу, але це не є заміною банку.

paypal android 1

Як завжди, Ви повинні вживати запобіжних заходів щодо фінансових даних в Інтернеті. Використовуйте захищені паролі та двофакторну автентифікацію. Також варто скептично ставитись до покупців чи продавців, які не мають авторитету, доставляючи їх лише за підтвердженими адресами.

Можливо, Ви також захочете прив’язати свій рахунок до кредитної картки, а не до дебетової, і вимкнути миттєві перекази з Вашого банківського рахунку. Це забезпечить Вам додатковий захист від оскарження вимоги з Вашою компанією, що видає кредитну картку.

Як створити обліковий запис PayPal

  • Перейдіть на https://www.paypal.com/.
  • Натисніть “Створити обліковий запис”.
  • Виберіть тип облікового запису (особистий або діловий).
  • Введіть свою адресу електронної пошти та пароль.
  • Додайте свою банківську картку або рахунок.

Як відправити гроші друзям та родині за допомогою PayPal?

Надсилання грошей друзям та родині є однією з головних особливостей PayPal, особливо для тих, хто не має надійних банків, або тих, хто живе за кордоном. Весь процес можна зробити за хвилину зі свого смартфона чи ПК, і все, що вам потрібно, – це чиєсь ім’я, адреса електронної пошти або номер телефону.

Як надіслати гроші з додатка PayPal на смартфоні?

  • Відкрийте додаток PayPal і торкніться “Надіслати”.
  • Введіть ім’я, електронну адресу або номер телефону одержувача та натисніть “Далі”.
  • Введіть суму, яку потрібно надіслати, і натисніть “Далі”.
  • Виберіть спосіб оплати та ще раз натисніть “Далі”.
  • Перевірте інформацію та торкніться “Надіслати зараз”.

Як відправити гроші з PayPal через браузер на комп’ютері?

  • Увійдіть на сайт paypal.com і натисніть “Надіслати та подати запит”.
  • Введіть адресу електронної пошти або номер телефону одержувача та натисніть “Далі”.
  • Виберіть “Надіслати другові” або “Оплатити товар або послугу”, залежно від того, що підходить.
  • Введіть суму, яку потрібно надіслати, і натисніть “Продовжити”.
  • Перевірте інформацію та натисніть “Надіслати гроші зараз”.

Чи можу я скасувати платежі, якщо припустився помилки?

Чи можете ви скасувати платіж, залежить від того, чи має одержувач рахунок PayPal чи ні. Якщо у нього є рахунок PayPal, кошти перераховуються миттєво і їх неможливо отримати назад. У цих випадках найкращим варіантом є попросити іншу сторону надіслати переказ рівної вартості для повернення коштів.

Однак, якщо одержувач не має рахунку PayPal, гроші будуть у невизначеному стані, доки адресат не створить рахунок для отримання коштів.

Якщо адреса існує, буде надіслано електронне повідомлення з повідомленням про те, що на одержувача чекають гроші.

Як отримувати гроші на PayPal?

Отримати або запитати гроші на PayPal також дуже просто. Насправді Вам не потрібно взагалі нічого робити, щоб вимагати гроші, які були перераховані на Ваш рахунок. Після завершення транзакції Ви отримаєте повідомлення про те, що кошти готові до використання.

Щоб подати запит на гроші, просто перейдіть на сторінку “Перекази” та натисніть “Запит”.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, виявили нову шпигунську кампанію проти користувачів Android, в рамках якої зловмисники поширюють “Pro-версію” TikTok. Шкідливе ПЗ здатне захоплювати контроль над базовими функціями пристрою – робити фотографії, читати і відправляти SMS-повідомлення, здійснювати телефонні дзвінки і запускати додатки.

Також співробітники компанії Facebook вручну переглядають запити на розкриття інформації користувачів, не перевіряючи електронні адреси тих, хто запитує доступ до порталів, призначених виключно для співробітників правоохоронних органів. Іншими словами, будь-хто, у кого є електронна адреса, може отримати доступ до порталів, де правоохоронні органи запитують дані про користувачів Facebook і WhatsApp.

З’явилася офіційно ОС Android 11, яка розповсюджується серед компаній-виробників смартфонів та розробників Android. Остання версія мобільної ОС Google фокусується на трьох ключових темах – людське життя, елементи керування та конфіденційність – і робить їх більш помітними на Вашому смартфоні.

Фахівці Колумбійського університету провели дослідження на предмет безпеки Android-додатків, і 306 додатків містили серйозні криптографічні уразливості. Найпоширенішими проблемами опинилися використання небезпечного генератора псевдовипадкових чисел, непрацюючі хеш-функції, використання режиму роботи CBC, повторне використання паролів (в тому числі ненадійних) тощо.

Уразливість BLURtooth можуть використовувати хакери для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth. За допомогою уразливості BLURtooth зловмисник може маніпулювати компонентом CTKD для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth і таким чином отримати доступ до підтримуючих Bluetooth сервісів і додатків на тому ж пристрої.

Поділитися
Exit mobile version