Швидкість мережі Ілона Маска Starlink досягла 100 мегабіт в секунду

4 хв. читання
Starlink

Запустивши на орбіту чергові 60 супутників для проекту Starlink, SpaceX поділилася першими офіційними результатами закритого бета-тестування.

На цьому етапі служба продемонструвала досить низький рівень затримок і швидкість з’єднання вище 100 Мбіт/с.

За словами представника SpaceX, рівень затримок був досить низьким, щоб користувачі могли грати в “найдинамічніші розраховані на багато користувачів онлайн-ігри”, а швидкості завантаження цілком вистачало для потокової передачі декількох відеороликів у форматі HD, а також збереження частини каналу для інших потреб.

В цей час компанія почала тестування міжсупутникового з’єднання між космічними апаратами Starlink, в результаті чого між парою супутників за допомогою лазерного зв’язку було передано близько 100 гігабайт даних. У SpaceX запевняють, що повномасштабне використання цієї технології зробить Starlink “одним з найшвидших варіантів передачі даних у всьому світі”, що не тільки забезпечить малий пінг, але і “приверне американських військових до інвестування в Starlink для зв’язку з винищувачами”.

Показники все ще далекі від обіцяної в дорожній карті Starlink гігабітної швидкості. Щоб забезпечити таку швидкість завантаження, потрібно вивести в космос як мінімум 4400 супутників. Зараз SpaceX запустила тільки 700 – цього вистачає для “прийнятного” покриття. Згідно з планами Ілона Маска, в майбутньому компанія планує запустити в космос 12 000 супутників. Собою вони представляють невеликі апарати, чия маса становить 260 кілограмів, з електростатичними двигунами для здійснення маневрів і сходу з орбіти. Комерційні послуги з доступу до свого інтернету компанія SpaceX планує надавати вже в 2021 році.

За задумом Ілона Маска, для створення працездатної мережі Starlink необхідно запустити в космос 12 000 супутників. Собою вони представляють невеликі апарати, чия маса становить 260 кілограмів, з електростатичними двигунами для здійснення маневрів і сходу з орбіти.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому варто дотримуватись максимальної приватності Вашого профілю і сторінки у соцмережах

10 кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

Чому слід оновлювати програмне забезпечення? Поради

Як заблокувати небажаний контакт у Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зупинити відстеження небажаними програмами Вашої точної геолокації? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити екаунт TikTok? Поради

Нове сімейство троянських шкідливих програм виявили фахівці з кібербезпеки. Загроза поширюється через шкідливі торенти та використовує численні прийоми, щоб отримати якомога більше криптовалюти від жертв, та при цьому уникнути виявлення.

Також компанії Apple і Google оголосили, що в майбутніх версіях операційних систем iOS і Android буде реалізована система відстеження поширення COVID-19, для використання якої раніше була потрібна установка окремого додатка.

Зверніть увагу, як з’ясували фахівці компанії Palo Alto Networks, найчастіше зловмисники імітують сайти Microsoft, Facebook, Netflix, PayPal, Apple, Royal Bank of Canada, LinkedIn, Google, Apple iCloud, Bank of America, Dropbox, Amazon і Instagram.

До речі, Apple випадково дозволила шкідливій програмі Shlayer працювати на macOS. Шкідливе ПЗ було замасковано під оновлення для Adobe Flash Player і пройшло необхідну верифікацію в Mac App Store.

Співробітники Mozilla провели нове дослідження, яке підтвердило, що історія переглядів браузера дозволяє ідентифікувати користувачів. Вони з’ясували, що більшість користувачів слідують звичними схемами перегляду веб-сторінок, і це дозволяє онлайн-рекламодавцям створювати їх точні профілі.

Поділитися
Exit mobile version