Скільки пам’яті потрібно на телефоні Android?

5 хв. читання

Обсяг пам’яті – одна з небагатьох функцій телефону, яку ви можете вибирати. Ви не можете вибрати процесор в останньому телефоні Samsung, але ви можете вибрати між 128 ГБ або 256 ГБ пам’яті. Тож давайте зробимо правильний вибір, скільки пам’яті потрібно на телефоні Android.

Не дивно, що все зводиться до того, як ви особисто використовуєте свій телефон Android. У всіх різні звички використання. Комусь достатньо 128 ГБ. Інші люди можуть легко використати 1 ТБ пам’яті Galaxy S22 Ultra. Це залежить від кількох речей.

Що займає місце в пам’яті?

Давайте почнемо з того, що насправді займає найбільше місця в пам’яті вашого телефону. Знову ж таки, це залежить від того, як ви використовуєте свій телефон, але ми можемо зробити деякі загальні спостереження.

Двома найбільшими користувачами пам’яті майже для всіх є системні файли та програми/ігри. Системні файли включають операційну систему і все, що робить ваш телефон придатним для використання. Програми можуть накопичувати файли після їх завантаження, а ігри іноді також вимагають багато додаткових файлів.

Наступними великими пожирачами пам’яті є, швидше за все, фотографії та відео. Фотографії та відео у високій роздільній здатності з сучасних телефонів Android можуть займати багато місця. Якщо ви належите до тих людей, які ніколи нічого не видаляють, то, ймовірно, саме для цієї області вам потрібно більше пам’яті.

Далі йдуть музика, документи і завантаження. Ці речі дуже залежать від людини. Якщо ви користуєтеся стрімінговими музичними сервісами, у вас, ймовірно, немає жодних музичних файлів на телефоні. Хтось, хто багато працює з PDF-файлами, може мати тонни цих файлів.

Загалом, це речі, які займають місце на вашому телефоні Android, і якими ви можете керувати. Програми, ігри, фотографії, відео, музика, документи та завантаження.

Як перевірити, скільки місця в пам’яті ви використовуєте

Існує велика ймовірність, що у вас вже є телефон на Android, а це означає, що ми можемо подивитися, як ви вже використовуєте сховище. Легко перевірити, скільки пам’яті ви використовуєте і які речі використовують найбільше.

Спочатку проведіть один-два рази вниз від верхньої частини екрана і торкніться значка шестерні.

Потім перейдіть до “Сховище”. Якщо у вас телефон Samsung, спочатку перейдіть до “Батарея та обслуговування пристрою”.

Тут ми можемо побачити, скільки пам’яті ви використовуєте, скільки залишилося, і які речі використовуються найбільше. Тут є кілька речей, на які слід звернути увагу.

Обсяг сховища на телефоні Samsung
Обсяг сховища на телефоні Samsung

Найочевиднішим є те, скільки пам’яті ви використовуєте. У цьому випадку у мене телефон на 128 ГБ, і я використовую майже 84 ГБ з них, тобто 65%. Давайте розглянемо, що саме я використовую найбільше.

Відео та зображення займають близько 33 ГБ. Я створюю резервні копії своїх фотографій у хмарі і час від часу видаляю старі файли. Документів та ігор у мене дуже мало, а музику я слухаю переважно через потокові сервіси.

Я користуюся цим телефоном більше року, і можу сказати, що 128 ГБ – це хороший обсяг для моїх звичок. В основному я використовую пам’ять для зберігання фотографій і відео. Для мого наступного телефону, я знаю, що 128 ГБ буде цілком достатньо.

Скільки пам’яті потрібно на телефоні Android мені?

Тепер ви можете використовувати цю інформацію, щоб вирішити, який обсяг пам’яті вам потрібен. Якщо ви зберігаєте лише фотографії та відео і не знімаєте багато, 128 ГБ з хмарним сховищем, скоріш за все, буде достатньо.

З іншого боку, якщо ви не робите багато фотографій, але любите зберігати свою музичну бібліотеку локально, вам також, ймовірно, буде достатньо 128 ГБ. Це набагато простіше зрозуміти, оскільки ви можете бачити розмір своєї музичної бібліотеки.

Коли ви почнете збирати всі ці речі разом, вам варто звернути увагу на більші варіанти зберігання. Якщо ви будете робити багато фотографій і зберігати всю музику на пристрої, він швидко заповниться. Якщо ви граєте у багато великих, інтенсивних ігор і щодня завантажуєте великі файли, це також призведе до збільшення обсягу пам’яті.

Як правило, якщо вся ваша пам’ять використовується лише в одній з цих сфер, вам, ймовірно, буде достатньо 128 ГБ. В іншому випадку, настав час витратити трохи більше на додаткове сховище або звільнити трохи місця.

Поділитися
Exit mobile version