Смартфони Huawei Mate 30 не будуть поставлятися у країни Центральної Європи

3 хв. читання
huawei mate

19 вересня в Мюнхені відбудеться презентація смартфонів лінійки Huawei Mate 30, а саме моделі Mate 30 Lite, Mate 30 і Mate 30 Pro. Однак через торгову війну між США і Китаєм, що досі триває, та внесенням Huawei до “чорного” списку китайська компанія більше не має права використовувати сервіси Google у нових смартфонах. А це означає, що багато перевірених сервісів і додатків не будуть доступні в нових моделях Mate.

Як повідомляє LetsGoDigital, повідомив з посиланням на інсайдера у Huawei, що смартфони Huawei Mate 30 не будуть поставлятися у країни Центральної Європи. Це стосується всієї серії Mate 30, включаючи моделі Lite і Pro. Компанія Huawei прекрасно розуміє, що запуск в Європі дорогого high-end смартфона без встановлених додатків Google практично не має сенсу.

Google вже оголосила наприкінці серпня 2019 року, що у неї немає необхідних ліцензій для забезпечення майбутніх смартфонів Huawei додатками Google. Потім Ван Ченглу, керівник відділу розробки програмного забезпечення Huawei Consumer Business Group, підтвердив, що смартфони Mate 30 дійсно вийдуть без встановлених додатків Google. Тому такі сервіси, як Play Store, Gmail і Google Maps, будуть недоступні покупцям нових смартфонів китайської компанії.

Для жителів Китаю, де багато сервісів Google вже давно під забороною, на даний час є досить багато альтернативних додатків, тому тут не передбачають проблем з продажем Mate 30.

У Європі, однак, все інакше, оскільки тут сервіси Google користуються великою популярністю. Знайдеться небагато місцевих споживачів захочуть купити смартфон за 1000 євро без встановлених додатків Google.

Втім, невелика ймовірність того, що в деяких країнах Європи смартфони Mate 30 надійдуть у продаж, все ж існує.

Нещодавно дослідники з кібербезпеки виявили існування нової та раніше не виявленої критичної вразливості на SIM-картах, яка могла б давати можливість віддаленим зловмисникам компрометувати цільові мобільні телефони та шпигувати за жертвами, лише надсилаючи SMS.

Зверніть увагу, кількість шкідливих програм і виявлених вразливостей на платформі iOS значно зросла. Про це свідчать дані звіту компанії ESET щодо актуальні загрози для власників мобільних пристроїв Apple.

Нові iPhone у майбутньому матимуть не лише новий дизайн, але й підекранний сканер відбитків пальців. Однак, як стало відомо, Apple працює над абсолютно новим способом біометричної ідентифікації для своїх пристроїв.

Після того, як на Вашому смартфоні оселиться вірус, він починає “поводитись дивно”. Є ряд непрямих ознак, які свідчать про те, що Ваш девайс містить небажане програмне забезпечення. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як без спеціальних програм знайти та видалити його.

Поділитися
Exit mobile version