Steam містить уразливості, які дозволяють хакерам зламувати online-ігри

3 хв. читання
hac lep

В основній мережевий бібліотеці, що забезпечує функціональність online-ігор Valve, були виявлені критичні уразливості, експлуатація яких дозволяла зловмисникам віддалено викликати збій в роботі відеоігор і навіть перехопити контроль над порушеними сторонніми ігровими серверами для виконання довільного коду.

Уразливості (CVE-2020-6016, CVE-2020-6017, CVE-2020-6018 і CVE-2020-6019) були виявлені в бібліотеці Game Networking Sockets (GNS) або Steam Sockets від Valve – мережевий бібліотеці з відкритим кодом, яка забезпечує базовий транспортний рівень для ігор, дозволяючи поєднання функцій UDP і TCP з підтримкою шифрування, більшої надійності та тимчасової зв’язку (P2P).

Атака пов’язана з проблемою в механізмі повторної збірки пакетів (CVE-2020-6016) і помилку в реалізації C ++ для відправки групи шкідливих пакетів на цільової ігровий сервер і запуску переповнення буфера в стеку, що в кінцевому підсумку призводить до збою в роботі сервера.

За словами фахівців з Check Point, хоча виправлення для цих вразливостей було випущено ще в вересні нинішнього року, деякі сторонні розробники ігор ще не оновили свої клієнти.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

Поділитися
Exit mobile version