ЄС зобов’яже ІТ-компанії контролювати контент

3 хв. читання
eu flag

Європейський союз зобов’яже великі технологічні компанії, такі як Facebook і Amazon, взяти на себе більше відповідальності за контроль над контентом в Інтернеті, в іншому випадку їм будуть загрожує штрафи. Про це повідомляють журналісти Financial Times, які ознайомилися з новим законопроектом, який буде опублікований на наступному тижні.

Законопроект зобов’яже великі технологічні компанії перевіряти сторонніх постачальників на зразок продавців, що продають свій товар через Amazon, а також надавати регуляторам і дослідникам дані про те, як вони модерують нелегальний контент. Крім того, великі компанії повинні будуть забезпечувати більшу прозорість рекламного контента, “ясно, однозначно і в реальному часі” повідомляючи користувачам, що вони переглядають рекламу. При цьому вони також повинні будуть вказувати, хто є замовником реклами.

Вперше в історії Євросоюз дав визначення великих технологічних платформ. Згідно з документом, такими є платформи, чия аудиторія налічує більше 45 млн користувачів (10% від чисельності населення Євросоюзу). Підставою для створення законопроекту послужив той факт, що вплив великих IT-компаній на інтернет-користувачів є диспропорційним.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

ому фінансовому році. Сума штрафу залежатиме від серйозності порушень, а також від того, як довго вони мали місце і повторювалися чи знову.

Поділитися
Exit mobile version