Microsoft запатентувала технологію створення “цифрового безсмертя”

3 хв. читання
email eset

Така концепція викладена в документі “Створення розмовного чат-бота певної людини”, розміщеному на сайті Бюро США з патентів і торгових марок (USPTO).

За задумом фахівців Microsoft, віртуальний клон зміг би не просто відтворювати голос, а й імітувати його манеру спілкування.

Досягти цього пропонується за допомогою штучного інтелекту, який в останні роки практично досконало опанував мовні технології. Згадані в патенті Microsoft розробки також можуть використовуватися для поліпшення роботи вже існуючих голосових помічників, таких як Cortana в Windows.

У той же час створення “цифрових двійників” померлих або живуть нині людей несе в собі певні ризики. Популярність таких технологій, пише Input, може обернутися початком цілої епохи кіберзлочинів, пов’язаних з крадіжкою особистості.

Microsoft вже досягла великих успіхів у створенні “розмовного ІІ”. У Китаї грандіозної популярністю користується розроблений компанією чат-бот Xiaoice (вимовляється як “Сяоіс”), поведінка якого не відрізняються від 17-річної дівчинки: вона ставить емодзі і висловлює співчуття, може поставити дурне запитання і пам’ятає, про що з нею говорили раніше. Xiaoice, що має понад півмільярда “друзів”, також співає, малює, пише вірші.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

Поділитися
Exit mobile version