Топ-10 антивірусів для MacOS Mojave

2 хв. читання

У квітні та травні 2019 року лабораторія AV-Test провела тестування антивірусів для MacOS Mojave. Фахівці лабораторії використовували для тестування останні загальнодоступні версії антивірусів.

Продукти могли оновлюватися в будь-який час і робити запити в хмарні служби. В AV-Test зосередилися на реалістичних тестових сценаріях і перевірили антивіруси на виявлення шкідливих програм, помилкові спрацьовування і продуктивність.

Test antyvirus

Критерії тестування AV-TEST

Захист

Один з найважливіших критеріїв оцінки при тестуванні антивірусів – Захист (Protection). Методика включає сканування на вимогу представлених шкідливих зразків (вірусів, Інтернет-хробаків і троянів).

В цьому тестуванні використовувалися зразки загально поширених шкідливих програм (557), виявлених протягом 4 тижнів до моменту випробувань.

Продуктивність

У тестуванні AV-TEST за допомогою параметру Продуктивність (Performance) оцінюють вплив антивірусних рішень на системну швидкодію при виконанні основних повсякденних завдань на комп’ютері.

Помилкові спрацьовування

Лабораторія AV-TEST використовує критерій Usability для оцінки зручності використання антивірусного рішення, що представляє собою тестування на помилкові спрацьовування.

Нагадаємо, кілька днів тому з офіційного екаунту технічної підтримки Samsung у Twitter надійшло повідомлення щодо обов’язкової ручної антивірусної перевірки телевізорів, підключених до Wi-Fi мережі.

Також засновник компанії Nitro-Team і фахівець з кібербезпеки з Казахстану Батиржан Тютеєв запустив Telegram-бота, за допомогою якого користувач може перевірити, чи витікали паролі від його електронної пошти до будь-яких баз. За даними творця бота, за годину ним встигли скористатися 10 тисяч осіб.

Окрім цього, працівники кіберполіції викрили двох 33-річних чоловіків, причетних до викрадення майже 420 тисяч гривень з рахунку одного з мешканці Київщини. Знаючи про вразливості онлайн-ресурсу потерпілого, зловмисник використав їх для викрадення коштів.

Поділитися
Exit mobile version