Twitter назавжди вимкнула сервіс via SMS

3 хв. читання
twitter app

У понеділок, 27 квітня, з міркувань безпеки компанія Twitter вирішила назавжди відключити сервіс Twitter via SMS, що існував з початку запуску соцмережі і дозволяв публікувати твіти через SMS-повідомлення.

“Ми хочемо допомогти забезпечити безпеку вашого профілю. Ми стикалися з уразливостями в публікації через SMS, тому ми вимкнули Twitter via SMS, за винятком кількох країн”, – повідомляється на сторінці підтримки Twitter.

Нагадаємо, у вересні минулого року адміністрація соцмережі тимчасово вимкнула можливість публікації твітів через текстові повідомлення в зв’язку з декількома інцидентами безпеки. Невідомі скористалися уразливостями в Twitter via SMS і опублікували низку неправдивих повідомлень від імені знаменитостей, у тому числі глави Twitter Джека Дорсі. Тепер же було прийнято рішення вимкнути сервіс назавжди.

Користувачі як і раніше зможуть авторизуватися в соцмережі і керувати своїми обліковими записами через “важливі SMS-повідомлення”. Тим, хто користувався Twitter via SMS, адміністрація соцмережі рекомендує перейти на web-версію Twitter або завантажити мобільний додаток. Від двофакторної аутентифікації і перевірки паролів з використанням SMS соцмережа поки не відмовляється.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ЗРОБИТИ ВАШУ ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЮ МАКСИМАЛЬНО БЕЗПЕЧНОЮ? ПОРАДИ

ЩО КРАЩЕ – “ВИМКНУТИ” ЧИ “ПЕРЕЗАВАНТАЖИТИ” КОМП’ЮТЕР? ПОРАДИ ЕКСПЕРТІВ

ЯК ЗРОБИТИ ВІДДАЛЕНИЙ РЕЖИМ РОБОТИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ БЕЗПЕЧНИМ? ПОРАДИ

ФІШИНГ ТА СПАМ: ЯК РОЗПІЗНАТИ ІНТЕРНЕТ-ШАХРАЙСТВА, ПОВ’ЯЗАНІ З COVID-19?

АПГРЕЙД ВАШОГО КОМП’ЮТЕРА: 5 КОМПЛЕКТУЮЧИХ, ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИ В ПЕРШУ ЧЕРГУ

Нагадаємо, облікові записи 20 мільйонів користувачів були опубліковані в Інтернеті. Хакер, який скоїв злочин, стверджує, що він може опублікувати ще 19 мільйонів.

Також у пристроях для моніторингу та контролю системи “розумного дому” були виявлені серйозні уразливості. Ці системи використовуються у тисячах будинках та в невеликих офісах у всьому світі. Однак через роботу більшості співробітників вдома уразливості в таких системах можуть стати потенційним вектором атак на підприємства.

Зверніть увагу, що Гголосові помічники Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri та Microsoft Cortana протягом останніх років стали надзвичайно популярними. Однак, через те, що вони досить часто активуються випадково, навіть якщо користувачі не вимовляли спеціальні фрази, постало питання безпеки та конфіденційності цифрових асистентів.

Кожен користувач Інтернету має хоч аб один обліковий запис у соціальних мережах. І злам екаунта, його блокування чи несанкціонований доступ зловмисників може стати для власника справжньою трагедією. Як зарадити цьому та розпізнати втурчання у Ваш обліковий запис, читайте тут.

Окрім цього, більшість користувачів вважають, що використання складного PIN-коду та біометричних даних забезпечує всебічний захист месенджерів. Однак приклади поширення шкідливого програмного забезпечення через месенджери свідчать про  “прогалини” у безпеці. Як не стати жертвою зловмисників та зменшити ризики несанкціонованого доступу до профілю, дізнайтесь зі статті.

Поділитися
Exit mobile version